Kdo je to?
Kdo je to Lidovec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Lidovec? Lidé, politika

Lidovec

Jaký je význam slova Lidovec? Co to znamená?

Lidovec je vrcholný představitel, člen či názorový souputník lidové strany.
V české politice jako lidovce označujeme členy Křesťanské a demokratické unie - České strany lidové, která má zkratku KDU-ČSL. Jde o konzervativní stranu orientovanou na křesťanské hodnoty. Vzhledem k tomu, že co se týče politického názorového spektra, drží se strana ve středu, je vhodným koaličním partnerem pro pravicové i levicové strany. KDU-ČSL v moderní době dosahovala v parlamentních volbách obvykle výsledků do deseti procent, ve volbách 2010 lidovci z PS vypadli kvůli špatnému volebnímu výsledku, ale v dalších volbách se dokázali vrátit.
Lidovci byli v české politice zastoupeni již od první republiky, kdy vznikla Československá strana lidová. V letech komunistické totality pak byla tato strana zastoupena v tzv. Národní frontě. Po sametové revoluci se transformovala do zmíněné KDU-ČSL.
Obdobu této strany má řada evropských zemí.



Kdo je to Lidovec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Lidovec? Lidé, politika

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo Zelený zákal? Vzpomněli byste si co označuje výraz Úsudek? Víte, co je to Ztracené bednění? Znáte termín Skot?

Klíčová slova: Lidovec, přesný výraz, odborný výraz, synonymum, vysvětlení, Lidovec, informace, definice, politika, heslo, co znamená, formulace, přesný výraz, pojem, původ slova, wikipedie

Pojem Lidovec je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Lidovec hledejte v níže uvedených zdrojích

Najít pojem Lidovec v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít frázi Lidovec ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat termín Lidovec na Google.cz

Najít výraz Lidovec ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat termín Lidovec ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Lidovec například v Google obrázcích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, ve Wikislovníku nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Co znamená Lidovec? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Lidovec? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Lidovec? Definice pojmu Lidovec je v kategorii Politika

Kategorie politika, první ministryně, lidovec, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost, správnost a přesnost informací uvedených na tomto webu. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Zkuste hledat informace pojem, text, definici, dejme tomu například v projektu Wikipedie, kde můžete najít rozsáhlejší popis. Berte prosím na vědomí, že slovní spojení mívají několik různých významů podle toho o jaký obor se jedná. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než politika.