Kdo je to?
Kdo je to Neofašista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Neofašista? Lidé, politika

Neofašista

Jaký je význam slova Neofašista? Co to znamená?

Neofašista je člověk, který se hlásí k ideologii neofašismu, jež navazuje na myšlenky fašismu jakožto radiálního pravicového směru vzniklému ve 20. století.
Primárně je fašismus spjatý především s Itálií za doby vlády Benita Mussoliniho. Obecně jde však o krajně pravicovou ideologii, která staví na vládě pevné ruky, kultu silného vůdce, národovectví a vyznačuje se silným militarismem. V rámci fašismu se objevují i fenomény jako rasismus či pronásledování názorových oponentů.
Název fašismu pochází z italštiny, respektive z latiny - dle takzvaného fasces, což byl svazek dvanácti prutů a sekery, považovaný za symbol moci v antickém Římě.
Neofašismus se začal vyvíjet po druhé světové válce, spíše však později ve druhé polovině 20. století. Vzhledem k podobnému světonázoru je neofašisty poměrně těžké jednoznačně odlišit od neonacistů - ve veřejném prostoru se pro pravicové radikály častěji užívá právě termín neonacisté. Silnější neofašistické proudy se objevují například v Itálii, Španělsku, ale také v Rusku nebo v balkánských zemích. Krajně pravicová uskupení, jež můžeme označit neofašistickými, se však objevují v naprosté většině států.



Kdo je to Neofašista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Neofašista? Lidé, politika

Líbí se vám definice kdo je to Neofašista? Pak se podělte s vašimi přáteli na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si na význam slova Zorbing? Rozumíte pojmu Extirpace? Víte co je Micelární voda? Znáte pojem Bipolární porucha?

Klíčová slova: lexikon, význam slova, Neofašista, slovo, wiki, popis, co znamená, přesný výraz, formulace, heslo, přesný výraz, informace, vysvětlení, politika, synonymum, původ slova

Pojem Neofašista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Neofašista

Najít heslo Neofašista ve fulltextu Seznam.cz

Hledat frázi Neofašista ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Neofašista ve Wikimedia Commons

Vyhledat pojem Neofašista na Google obrázcích

Hledejte bez špehování slovo Neofašista ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Neofašista například v Microsoft Bing, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikislovníku nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodná hesla, významy slov, odborné termíny, výrazy, pojmy, osobnosti

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Neofašista

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku Kdo je to Neofašista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Neofašista? Definice pojmu Neofašista je v kategorii Politika

Kategorie politika, kongresmenka, neofašista, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a úplnost jakýchkoliv informací a dokumentů umístěných na webových stránkách. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Můžete také vyzkoušet hledat informace pojem, výraz,termín, heslo třeba v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít o mnoho podrobnější text. Ke každému pojmu může existovat vícero definic v různých oborech lidské činnosti. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je Politika.