Kdo je to?
Kdo je Jiří Beran? Životopis Jiří Beran, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Jiří Beran

Kdo je Jiří Beran? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Jiří Beran je epidemiolog a vakcinolog. Po vystudování gymnázia v jihomoravském Tišnově šel studovat na Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Aby mohl pokračovat ve studiu na Vojenské lékařské akademii Jana Evangelisty Purkyně v Hradci Králové (dnes součást Univerzity obrany), potřeboval praxi. Proto strávil několik let v Kroměříži, kde pracoval jako vojenský obvodní epidemiolog. Poté mohl nastoupit na akademii, kde se stal odborným asistentem na katedře epidemiologie a získal též nadstavbovou atestaci z epidemiologie. Následně získal ještě atestaci z lékařské mikrobiologie.
Díky úspěšným výzkumům se Beran začal účastnit mezinárodních konferencí a přednášek, kde měla jeho práce značný ohlas. Na katedře epidemiologie získal místo zástupce vedoucího a zaměřil se hlavně na výzkum v oblasti vakcinologie a očkování. Zabýval se vývojem očkovacích látek proti chřipce, lymské borelióze nebo klíšťové meningoencefalitidě. Poté se začal zabývat zejména tropickými nemocemi, například ebolou. Roku 2001 získal místo ředitele Centra očkování a cestovní medicíny v Hradci Králové a o rok později ho prezident Václav Havel jmenoval profesorem. Především v oblasti tropického lékařství je Beran světově uznávaným odborníkem. Kritika z odborných kruhů přišla, když Beran v roce 2020 prodělal covid-19. Léčil se lékem Isoprinosin a jeho publikace o efektivitě přípravku následně kritizoval Český klub skeptiků Sisyfos. Rovněž Ministerstvo zdravotnictví upozornilo na Beranovy silné výroky, neboť nahrávají dezinformacím.



Kdo je Jiří Beran? Životopis Jiří Beran, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Základní informace o osobě Jiří Beran

Národnost: česká
Datum narození: 21. února 1960
Místo narození: Brno

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Jiří Beran? s rodinou a kamarády na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Rozumíte pojmu Totalita? Vzpomenete si na definici slova Celulitida? Znáte definici termínu Rektifikovaná dlažba? Vzpomněli byste si na význam slova Fentanyl?

Klíčová slova: politika, místo narození, osobnost, národnost, biografie, wikipedie, wiki, lexikon, kdo je Jiří Beran?, osobnosti, kdy se narodil Jiří Beran?, zajímavosti, kde se narodil Jiří Beran?, politika, životopis, Jiří Beran

Pojem Jiří Beran je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další možné informační zdroje

Hledat výraz Jiří Beran v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Jiří Beran ve Wikimedia Commons

Najít výraz Jiří Beran na Google obrázcích

Hledejte bez špehování slovo Jiří Beran ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat videa s názvem Jiří Beran na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Jiří Beran například ve ruském vyhledávači Yandex, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Microsoft Bing, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Google překladači.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Stručná biografie, resp. životopis osoby Jiří Beran

Na této webové stránce jste se dozvěděli Kdo je to Jiří Beran? Kdy se narodil Jiří Beran? Kde se narodil Jiří Beran? Jiří Beran je v kategorii Politika

Kategorie politika, politik proslov, jiří Beran, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Jiří Beran řekněme například ve známé Wikipedii, kde naleznete nejspíš podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jiří Beran i v jiné kategorii než je politika.