Kdo je to?
Kdo je Jiří Beran? Životopis Jiří Beran, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Jiří Beran

Kdo je Jiří Beran? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Jiří Beran je epidemiolog a vakcinolog. Po vystudování gymnázia v jihomoravském Tišnově šel studovat na Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Aby mohl pokračovat ve studiu na Vojenské lékařské akademii Jana Evangelisty Purkyně v Hradci Králové (dnes součást Univerzity obrany), potřeboval praxi. Proto strávil několik let v Kroměříži, kde pracoval jako vojenský obvodní epidemiolog. Poté mohl nastoupit na akademii, kde se stal odborným asistentem na katedře epidemiologie a získal též nadstavbovou atestaci z epidemiologie. Následně získal ještě atestaci z lékařské mikrobiologie.
Díky úspěšným výzkumům se Beran začal účastnit mezinárodních konferencí a přednášek, kde měla jeho práce značný ohlas. Na katedře epidemiologie získal místo zástupce vedoucího a zaměřil se hlavně na výzkum v oblasti vakcinologie a očkování. Zabýval se vývojem očkovacích látek proti chřipce, lymské borelióze nebo klíšťové meningoencefalitidě. Poté se začal zabývat zejména tropickými nemocemi, například ebolou. Roku 2001 získal místo ředitele Centra očkování a cestovní medicíny v Hradci Králové a o rok později ho prezident Václav Havel jmenoval profesorem. Především v oblasti tropického lékařství je Beran světově uznávaným odborníkem. Kritika z odborných kruhů přišla, když Beran v roce 2020 prodělal covid-19. Léčil se lékem Isoprinosin a jeho publikace o efektivitě přípravku následně kritizoval Český klub skeptiků Sisyfos. Rovněž Ministerstvo zdravotnictví upozornilo na Beranovy silné výroky, neboť nahrávají dezinformacím.



Kdo je Jiří Beran? Životopis Jiří Beran, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Hlavní data o osobě Jiří Beran

Národnost: česká
Datum narození: 21. února 1960
Místo narození: Brno

Tento text (Jiří Beran) můžete samozřejmě sdílet s vašimi sledujícími na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Rozumíte pojmu Totalita? Víte co je Adaptér? Znáte definici termínu Rektifikovaná dlažba? Vzpomněli byste si co označuje výraz Dehonestace?

Klíčová slova: lexikon, wiki, politika, narození, osobnosti, místo narození, osobnost, biografie, Jiří Beran, kdy se narodil Jiří Beran?, národnost, kdo je Jiří Beran?, politika, životopis, informace, zajímavosti

Pojem Jiří Beran je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby

Hledat pojem Jiří Beran ve Wikipedii

Zkusit najít frázi Jiří Beran ve Wikislovníku

Najít termín Jiří Beran ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Jiří Beran v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledejte bez špehování slovo Jiří Beran ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Jiří Beran například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google překladači, ve fulltextu Google.cz, v Microsoft Bing nebo v Lingea slovnících.

Náhodné osobnosti, pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Stručná biografie, resp. životopis osoby Jiří Beran

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Jiří Beran? Kdy se narodil Jiří Beran? Kde se narodil Jiří Beran? Jiří Beran patří do kategorie Politika

Kategorie politika, politik proslov, jiří Beran, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby. Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Jiří Beran řekněme například na české Wikipedii, kde naleznete delší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jiří Beran i v jiné kategorii než je politika.