Kdo je to?
Kdo je to Neonacista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Neonacista? Lidé, politika

Neonacista

Co znamená a jaký je význam slova Neonacista?

Neonacista je člověk hlásící se k radikálně pravicové ideologii, jež navazuje nad odkaz nacismu.
Nacismus je politický směr a radikální ideologie, která vznikla v 1. polovině 20. století v Německu. Hlásala nadřazenost německé, resp. árijské rasy nad ostatními lidmi, vyznačovala se antisemitismem a rasismem a militantní politikou. Vláda nacistů v Německu vedla k vzniku rasových zákonů, systematickému vyhlazování židovského obyvatelstva a dalších skupin obyvatel a k vyvolání druhé světové války. Za symboly nacismu jsou považovány hákový kříž a hajlování, které jsou dnes v některých zemích zakázány zákonem.
Neonacismus navazuje na většinu z nacistické ideologie: prosazuje nadřazenost jedné rasy, vymezuje se proti jiným názorovým proudům, především proti levici, a vzhlíží ke kultu síly. Objevují se útoky neonacistů na etnické, sexuální či náboženské menšiny, ale i jiné názorové skupiny. Ve státech, kde jsou nacistické symboly povoleny, se často prezentují přímými odkazy k symbolům německé Třetí říše. Tam, kde za propagování nacismu hrozí trestní postihy, se neonacisté často uchylují k méně zřejmé symbolice: např. starogermánské symboly, runy či různé šifry.
Jako radikální, nedemokratická a násilná ideologie je neonacismus v demokratických zemích považován za bezpečnostní riziko. Aktivní neonacisté jsou velmi často pod drobnohledem policie a dalších složek státních aparátu.



Kdo je to Neonacista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Neonacista? Lidé, politika

Text s definicí výrazu Neonacista doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Znáte termín NASCAR? Víte co je Normostrana? Vzpomenete si na definici slova Konzola? Vzpomněli byste si co označuje výraz Avalon?

Klíčová slova: přesný výraz, význam pojmu, význam, formulace, wiki, Neonacista, co znamená, význam slova, politika, pojem, politika, termín, přesný význam, popis, etymologie, odborný výraz

Pojem Neonacista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Neonacista

Vyhledat slovo Neonacista v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledejte bez špehování slovo Neonacista ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít slovo Neonacista ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít termín Neonacista na Google.cz

Zkusit najít termín Neonacista na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Neonacista například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v nabídce zboží na Heureka.cz, v metavyhledávači Info.com, ve vyhledávači Seznam.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Neonacista

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Neonacista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Neonacista? Definice pojmu Neonacista se nachází v sekci Politika

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu.Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pokuste se vyhledat informace pojem, definici, text, výrazkupř. v populární Wikipedii, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text. Berte prosím v potaz, že jednotlivá slova mohou mít víc definic v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než Politika).