Kdo je to?
Kdo je to Karatista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Karatista? Lidé, sport

Karatista

Co znamená a jaký je význam slova Karatista?

Karate je tradiční japonské bojové umění, které zdůrazňuje nejen fyzickou sílu, ale také disciplínu, sebedůvěru a respekt. Karatista je oblečený v klasickém japonském oděvu – kimonu (česky doslova šat, oděv) nejčastěji bílé barvy. Kolem pasu má karatista kimono svázané páskem. Pásky mají několik různých barev (bílá, žlutá, oranžová, zelená, modrá, fialová, hnědá a černá). Každá z těchto barev znázorňuje karatistovu úroveň v karate. Začátečníci mají bílý pásek. Nejlepší pásek je černý (dan).
Karate se dělí na několik stylů a disciplín. Karatista se může učit katu (kombinace krytů a protiúderů), může bojovat s protivníkem – kumite. Mezi další disciplíny patří endbu a fukugo.
Každý karatista musí mít disciplínu, vytrvalost, respekt a musí být fyzicky zdatný.
Mezi nejznámější karatisty historie patří legendární bojovník a herec Bruce Lee. Za zakladatele moderního karate je považován Gichin Funakoshi. Dalším slavným karatistou všech dob je i americký herec Chuck Norris, který dosáhl nejvyššího stupně v karate – osmého danu.



Kdo je to Karatista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Karatista? Lidé, sport

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Rozumíte pojmu Event? Vzpomenete si na definici slova Bezúčelová hypotéka? Znáte definici termínu Výtržnictví? Vzpomněli byste si na význam slova Běhaci diktát?

Klíčová slova: Karatista, přesný výraz, informace, Karatista, definice, pojem, wiki, vysvětlení, význam, význam slova, slovo, etymologie, lexikon, přesný výraz, co znamená, původ slova

Pojem Karatista je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro více informací o heslu Karatista zkuste navštívit tyto odkazy

Hledejte bez špehování slovo Karatista ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít frázi Karatista ve vyhledávači Qwant

Hledat slovo Karatista ve Wikipedii

Najít heslo Karatista na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Karatista ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Karatista například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Vysvětlení významu slova Karatista, definice, vysvětlení pojmu

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Karatista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Karatista? Definice pojmu Karatista patří do sekce Sport

Kategorie sport, judistka, karatista, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Pro aktuální informace zkuste hledat pojem, termín, výraz,heslo např. na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete podrobný text. Neměli byste zapomenout na to, že ke každému výrazu, může existovat víc definic podle různých oborů. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je Sport.