Kdo je to?
Kdo je to Premiér? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Premiér? Lidé, politika

Premiér

Co znamená a jaký je význam slova Premiér?

Premiér neboli předseda vlády je v zemích s parlamentním systémem nejvýše postaveným představitelem výkonné moci. Jedná se o nejvyšší exekutivní funkci. Rozsah pravomocí premiéra se v jednotlivých zemích odlišuje. Pokud jde o takzvaný premiérský parlamentarismus, pak převažuje moc vlády nad mocí parlamentu. Premiér má na starosti vedení vlády, která řídí práci ministrů. Pokud je vláda sestavena jako koalice dvou či více nejsilnějších stran podle počtu získaných mandátů na základě volebních výsledků, bývá premiérem předseda vítězné strany. V angličtině je premiér označován zkratkou PM (Prime Minister), v německy mluvících zemích, tedy v Německu a v Rakousku, se používá označení kancléř. Zástupcem premiéra je místopředseda vlády neboli vicepremiér.



Kdo je to Premiér? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Premiér? Lidé, politika

Sdílejte tuto stránku se slovem Premiér se známými na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si na význam slova DNS? Znáte pojem Pétanque? Víte co je Jádrová omítka? Vzpomenete si na definici slova Mgr?

Klíčová slova: wikipedie, wiki, definice, přesný výraz, význam slova, vysvětlení, co znamená, přesný význam, politika, politika, přesný výraz, heslo, Premiér, Premiér, etymologie, informace

Pojem Premiér je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o frázi Premiér

Hledat výraz Premiér ve Wikipedii

Najít heslo Premiér ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít termín Premiér na Google.cz

Hledat slovo Premiér ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledejte bez špehování slovo Premiér ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Premiér například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, v evropském vyhledávači Qwant, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Google překladači.

Náhodných výběr z osobností, slov odborných termínů, pojmů a hesel

Vysvětlení významu slova Premiér, definice, vysvětlení pojmu

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Premiér? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Premiér? Definice pojmu Premiér je v kategorii Politika

Kategorie politika, ministryně žena, premiér, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Zkuste též najít informace výraz,heslo, text, pojem dejme tomu např. v populární Wikipedii, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text. Jednotlivá slova můžou mít několik významů podle různých oborů. Můžete se proto pokusit najít heslo Premiér i v jiné sekci než v politika.

Znáte pojmy jako NFC, Ubuntu nebo Firmware?