Kdo je to?
Kdo je LeBron James? Životopis LeBron James, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

LeBron James

Kdo je LeBron James? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

LeBron Raymone James je 203 cm vysoký americký basketbalista, hrající za tým Los Angeles Lakers v americké soutěži NBA. James se narodil ve městě Akron ve státě Ohio v USA. Během studií na střední škole St. Vincent - St. Mary High School získal ocenění Mr. Basketball (3x).
V roce 2003 byl James draftován (první ve výběru) týmem Cleveland Cavaliers z NBA. Hned v první sezóně 2003/04 obdržel ocenění nováček roku NBA (Rookie of the year). V týmu Cleveland Cavaliers LeBron James hrál celkem 7 sezón (2003-2010). Během těchto sezón se stal dvakrát nejužitečnějším hráčem NBA hned dvě sezóny po sobě (2008/09 a 2009/10) a od roku 2005 se pokaždé objevil v týmu All-star NBA. S týmem se dokázal dostat do play-off pětkrát po sobě mezi roky 2006-2010.
Jako volný hráč odešel z Clevelandu do týmu Miami Heat (2010). V sezónách 2011/12 a 2012/13 získal s klubem dva ligové tituly. V Miami Heat odehrál celkem 4 sezóny (2010-14) a poté se vrátil zpět do Clevelandu Cavaliers. V mateřském klubu odehrál další čtyři sezóny (2014-18). V sezóně 2014/15 se dostal s Clevelandem do finále, kde prohráli s klubem Golden State Warriors. V další sezóně se finále opakovalo, z vítězství se poprvé v historii radoval tým z Clevelandu (skóre 4:3 na zápasy).
Jako volný hráč LeBron James podepsal novou smlouvu s klubem Los Angeles Lakers (2018), kde působí dodnes. V sezóně 2019/20 Lakers vyhráli ligový titul.
S reprezentací USA získal na Letních olympijských hrách 2004 bronzovou medaili. Na Mistrovství světa 2006 získal s reprezentací bronzovou medaili a o rok později zlatou medaili. Na Letních olympijských hrách 2008 a 2012 zvítězil tým USA a James tak získal dvě zlaté olympijské medaile. U reprezentace skončil o rok později (2013).
LeBron James má přezdívku King James (Král James).



Kdo je LeBron James? Životopis LeBron James, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě LeBron James

Národnost: americká
Datum narození: 30. 12. 1984
Místo narození: Akron, Ohio, USA

Popis osobnosti LeBron James můžete sdílet s vašimi kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Znáte pojem Smysl života? Pamatujete si definici pojmu Lečo? Pamatujete si definici pojmu Kolumbovo vejce? Vzpomněli byste si co znamená slovo Celostní medicína?

Klíčová slova: sport, osobnosti, místo narození, zajímavosti, informace, narození, kde se narodil LeBron James?, popis, vysvětlení, LeBron James, wiki, kdy se narodil LeBron James?, LeBron James, kdo je LeBron James?, život, sport

Pojem LeBron James je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu LeBron James hledejte v níže uvedených zdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem LeBron James ve Wikimedia Commons

Zkusit najít frázi LeBron James ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít LeBron James ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít termín LeBron James na Google.cz

Zkusit najít slovo LeBron James ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo LeBron James například ve fulltextu Yahoo.com, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Google překladači.

Vybrané odborné pojmy, osobnosti, termíny a slova

Životopis, kdo je LeBron James? Stručná biografie

Nyní už nejspíš víte Kdo je to LeBron James? Kdy se narodil LeBron James? Kde se narodil LeBron James? LeBron James je v sekci Sport

Kategorie sport, cyklistka, leBron James, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Chyby vyhrazeny. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka LeBron James kupříkladu na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít o mnoho podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost LeBron James i v jiné kategorii než je sport.