Kdo je to?
Kdo je LeBron James? Životopis LeBron James, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

LeBron James

Kdo je LeBron James? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

LeBron Raymone James je 203 cm vysoký americký basketbalista, hrající za tým Los Angeles Lakers v americké soutěži NBA. James se narodil ve městě Akron ve státě Ohio v USA. Během studií na střední škole St. Vincent - St. Mary High School získal ocenění Mr. Basketball (3x).
V roce 2003 byl James draftován (první ve výběru) týmem Cleveland Cavaliers z NBA. Hned v první sezóně 2003/04 obdržel ocenění nováček roku NBA (Rookie of the year). V týmu Cleveland Cavaliers LeBron James hrál celkem 7 sezón (2003-2010). Během těchto sezón se stal dvakrát nejužitečnějším hráčem NBA hned dvě sezóny po sobě (2008/09 a 2009/10) a od roku 2005 se pokaždé objevil v týmu All-star NBA. S týmem se dokázal dostat do play-off pětkrát po sobě mezi roky 2006-2010.
Jako volný hráč odešel z Clevelandu do týmu Miami Heat (2010). V sezónách 2011/12 a 2012/13 získal s klubem dva ligové tituly. V Miami Heat odehrál celkem 4 sezóny (2010-14) a poté se vrátil zpět do Clevelandu Cavaliers. V mateřském klubu odehrál další čtyři sezóny (2014-18). V sezóně 2014/15 se dostal s Clevelandem do finále, kde prohráli s klubem Golden State Warriors. V další sezóně se finále opakovalo, z vítězství se poprvé v historii radoval tým z Clevelandu (skóre 4:3 na zápasy).
Jako volný hráč LeBron James podepsal novou smlouvu s klubem Los Angeles Lakers (2018), kde působí dodnes. V sezóně 2019/20 Lakers vyhráli ligový titul.
S reprezentací USA získal na Letních olympijských hrách 2004 bronzovou medaili. Na Mistrovství světa 2006 získal s reprezentací bronzovou medaili a o rok později zlatou medaili. Na Letních olympijských hrách 2008 a 2012 zvítězil tým USA a James tak získal dvě zlaté olympijské medaile. U reprezentace skončil o rok později (2013).
LeBron James má přezdívku King James (Král James).



Kdo je LeBron James? Životopis LeBron James, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě LeBron James

Národnost: americká
Datum narození: 30. 12. 1984
Místo narození: Akron, Ohio, USA

Líbí se stručný životopis s osobou LeBron James? Pak se podělte s vašimi sledujícími na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Znáte pojem Smysl života? Pamatujete si definici pojmu Litografie? Pamatujete si definici pojmu Kolumbovo vejce? Vzpomněli byste si co znamená slovo Hematokrit?

Klíčová slova: LeBron James, informace, kdy se narodil LeBron James?, wiki, biografie, sport, lexikon, wikipedie, kdo je LeBron James?, vysvětlení, datum narození, sport, LeBron James, národnost, popis, osobnosti

Pojem LeBron James je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu LeBron James zkuste tyto odkazy

Vyhledat heslo LeBron James ve vyhledávači Yandex

Hledejte bez špehování slovo LeBron James ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat výraz LeBron James ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat pojem LeBron James v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat slovo LeBron James ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo LeBron James například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve Wikipedii nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Stručná biografie, resp. životopis osoby LeBron James

Nyní již víte Kdo je to LeBron James? Kdy se narodil LeBron James? Kde se narodil LeBron James? LeBron James patří do kategorie Sport

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka LeBron James např. v projektu Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost LeBron James i v jiné kategorii než je sport.