Kdo je to?
Kdo je to Prezident? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Prezident? Lidé, politika

Prezident

Co znamená a jaký je význam slova Prezident?

Prezident je nejvyšší představitel republiky. Též může jít o vrcholného představitele obchodní společnosti nebo jiné organizace.
Prezident je v republice volen - buď přímou, nebo nepřímou volbou. Míra jeho pravomocí záleží na tom, zda je systém v republice prezidentský, semiprezidentský nebo parlamentní. V prezidentských republikách má prezident výrazné pravomoci, v parlamentních jeho jeho role naopak spíše ceremoniální. Prezident je označován za hlavu státu a bývá vrchním velitelem ozbrojených sil.
V České republice je prezident volen přímou volbou v dvoukolovém systému na pět let. (Do roku 2012 byl prezident volen v nepřímé volbě). Prezident může kandidovat dva mandáty po sobě. Jmenuje a odvolává předsedu vlády a další členy kabinetu, svolává zasedání Poslanecké sněmovny a rozpouští ji, jmenuje ústavní soudce a předsedu a místopředsedu Nejvyššího soudu, členy bankovní rady České národní banky a prezidenta a viceprezidenta Národního kontrolního úřadu a má právo vetovat zákony a udělovat milosti.



Kdo je to Prezident? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Prezident? Lidé, politika

Definici slova Prezident můžete sdílet s přáteli a kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si na význam slova Bumerang? Znáte pojem GIBS? Víte co je Celulitida? Vzpomenete si na definici slova Bankovní identita?

Klíčová slova: politika, význam pojmu, definice, pojem, význam slova, význam, slovo, vysvětlení, informace, wiki, termín, původ slova, wikipedie, odborný výraz, přesný význam, formulace

Pojem Prezident je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Prezident hledejte v níže uvedených zdrojích

Najít výraz Prezident ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat pojem Prezident v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Prezident ve Wikimedia Commons

Zkusit najít výraz Prezident ve vyhledávači Qwant

Vyhledat slovo Prezident ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Prezident například ve Wikislovníku, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Často hledaná slova, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Co znamená Prezident? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Teď už víte Kdo je to Prezident? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Prezident? Definice pojmu Prezident je v kategorii Politika

Kategorie politika, poslankyně, prezident, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a úplnost informací. V textech mohou být věcné a technické nepřesnosti a gramatické či typografické chyby. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Zkuste hledat informace výraz, heslo, pojem, termín, text, slovo dejme tomu například na české Wikipedii, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text. Jednotlivá slova můžou mít několik významů v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než Politika).