Kdo je to?
Kdo je Johnny Bucyk? Životopis Johnny Bucyk, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Johnny Bucyk

Kdo je Johnny Bucyk? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Bývalý kanadský hokejový útočník a od roku 1981 člen Hokejové síně slávy. Tak by se dal ve zkratce představit John Paul Bucyk, přezdívaný Chief. Za svou dlouholetou kariéru odehrál nespočet zápasů, a to v drtivé většině v dresu Boston Bruins.
Bucyk začal svou hokejovou kariéru coby junior ve svém rodném městě Edmonton Oil Kings. Tam působil do roku 1955, kdy podepsal smlouvu s Detroit Red Wings, kde setrval pouhé dva roky. Odtud přestoupil do Bruins. 183 cm vysoký a 98 kg vážící měl John Paul Bucyk po celou svoji dlouhou kariéru pověst devastujícího hráče, přesto nikdy nepřekročil čáru, kdy by se mohlo jednat o nějaké brutální chování. Proto dostal za fair play hru Lady Memorial Trophy a to v letech 1971–1974. A přesto, že byl Johny Bucyk ostřílený hráč, nikdy se nezbavil nervozity před zápasem. Jak sám přiznal, dělalo se mu až fyzicky špatně.
Paul pocházel z velmi chudé rodiny, kdy otec delší dobu nepracoval a matka měla dvě zaměstnání, aby je uživila. Bucykovi rodiče – Sam a Pearl byli ukrajinští přistěhovalci. Pocházeli z vesnice Butsiv z Lvovské oblasti na Ukrajině. Když bylo Bucykovi 10 let, otec náhle zemřel. A snad právě proto se upnul na hokej.
Když odešel do hokejového důchodu, zůstal napojený na svůj domovský tým Bruins. Působil příležitostně dokonce jako hlasatel. V mezidobí se živil jako ředitel silničních služeb, kde dosáhl na post velvyslance. Hokej ho však pořád přitahoval, proto přijal nabídku k trenérství za Boston a administrativě s tím spojenou. V této funkci se Bucyk objevil v roce 2011 na Stanley Cupu. Tím byla završená jeho 53. sezóna v řadě, v historii profesionálního hokeje považována za nejdelší. 



Kdo je Johnny Bucyk? Životopis Johnny Bucyk, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Johnny Bucyk

Národnost: kanadská
Datum narození: 12. května 1935
Místo narození: Edmonton Oil Kings

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Johnny Bucyk? s rodinou a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si na význam slova Gravitace? Znáte definici termínu Spiritualismus? Víte co je Blesk? Pamatujete si definici pojmu Bukkake?

Klíčová slova: sport, kdy se narodil Johnny Bucyk?, wikipedie, zajímavosti, narození, lexikon, wiki, život, Johnny Bucyk, popis, Johnny Bucyk, datum narození, biografie, osobnosti, kde se narodil Johnny Bucyk?, národnost

Pojem Johnny Bucyk je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Vyhledat výraz Johnny Bucyk na Google.cz

Vyhledat heslo Johnny Bucyk ve Wikipedii

Zkusit najít Johnny Bucyk ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít slovo Johnny Bucyk ve vyhledávači Yahoo

Najít slovo Johnny Bucyk ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Johnny Bucyk například v evropském vyhledávači Qwant, v projektu slovnik.cz, v Google obrázcích, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Johnny Bucyk

Nyní již víte Kdo je to Johnny Bucyk? Kdy se narodil Johnny Bucyk? Kde se narodil Johnny Bucyk? Johnny Bucyk je v kategorii Sport

Text vytvořen pro server Superia.cz. Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Johnny Bucyk např. ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Johnny Bucyk i v jiné kategorii než je sport.