Kdo je to?
Kdo je John McEnroe? Životopis John McEnroe, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

John McEnroe

Kdo je John McEnroe? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

John McEnroe je úspěšný americký tenista.
John McEnroe proslul především jako výjimečně flexibilní hráč, neboť dokázal získat sedm grandslamových titulů ve dvouhře, devět ve čtyřhře a přidat jeden ve smíšené čtyřhře. Zároveň dokázal jako jediný tenista na světě být světovou jedničkou jak v singlu, tak v deblu ve stejný čas.
Do světa profesionálního tenisu vstoupil McEnroe na konci 70. let a už v roce 1979 dokázal vyhrávat své první grandslamové tituly - jak v deblu (Wimbledon a US Open), tak v singlu (US Open). Ve dvouhře dokázal v následujících letech McEnroe získávat tituly právě na těchto grandslamech, zbylé dva (French Open a Australian Open), pro něj zůstávaly zakleté, nikdy na nich nevyhrál. Stejné to bylo i v případě deblu. Jedinou výjimkou je jeho výhra ve smíšené čtyřhře na French Open.
Nejlepší sezónou jeho kariéry byl rok 1984: Vyhrál jak Wimbledon, tak US Open a poprvé v životě se dostal do finále French Open (zde však prohrál s Ivanem Lendlem). Kromě toho zvítězil na dalších 12 turnajích a stal se světovou jedničkou.
Kariéru Johna McEnroe provázela také řada skandálů spojených s jeho pověstí bouřlivého a cholerického hráče. McEnroe se velmi často hádal s rozhodčími, vulgárně na ně útočil a podobně, občas neušli jeho hněvu ani jeho tenisoví soupeři nebo novináři.
Po skončení tenisové kariéry začal spolupracovat s několika televizemi a stal se komentátorem a expertem při významných tenisových zápasech. Dál zůstává i v tenisovém světě - založil například John McEnroe Tennis Academy (2010) nebo působil v trenérském týmu nadějného tenisty Raonice.
Do Mezinárodní tenisové síně slávy byl uveden v roce 1999.
V roce 1997 se oženil se známou rockovou zpěvačkou Patty Smyth.



Kdo je John McEnroe? Životopis John McEnroe, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě John McEnroe

Národnost: americká
Datum narození: 16. února 1959
Místo narození: Wiesbaden, Německo

Líbí se stručný životopis s osobou John McEnroe? Pak se podělte s partnery, kolegy a kamarády na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Víte co je Empatie? Víte co je Patio? Rozumíte pojmu Elegie? Vzpomněli byste si co označuje výraz Veřejná služba?

Klíčová slova: sport, národnost, kdo je John McEnroe?, informace, místo narození, biografie, wiki, život, sport, John McEnroe, životopis, kde se narodil John McEnroe?, popis, wikipedie, osobnosti, lexikon

Pojem John McEnroe je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Najít termín John McEnroe ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít výraz John McEnroe ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledejte bez špehování slovo John McEnroe ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat slovo John McEnroe ve Wikislovníku

Vyhledat slovo John McEnroe ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo John McEnroe například v evropském vyhledávači Qwant, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve videích na Youtube nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr z osobností, slov odborných termínů, pojmů a hesel

Životopis, kdo je John McEnroe? Stručná biografie

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to John McEnroe? Kdy se narodil John McEnroe? Kde se narodil John McEnroe? John McEnroe patří do sekce Sport

Kategorie sport, gymnastka postoj, john McEnroe, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost, správnost a přesnost údajů zveřejněných na stránkách. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka John McEnroe dejme tomu v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete rozsáhlejší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost John McEnroe i v jiné kategorii než je sport.