Kdo je to?
Kdo je to Skinhead? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Skinhead? Lidé, politika

Skinhead

Co znamená a jaký je význam slova Skinhead?

Skinhead je příslušník subkultury, která se vyznačuje rasismem, netolerancí vůči přistěhovalcům a dalším menšinám a často též násilnostmi. Od většinové společnosti se obvykle odlišují konkrétním stylem oblékání, specifickou hudbou a také "holými lebkami", podle kterých dostali svůj anglický název.
Nebylo to tak však vždy. Skinheads se začali formovat ve Velké Británii zhruba v 60. letech 20. století a rekrutovali se především z příslušníků dělnických profesí, ale též z řad nespokojených přistěhovalců. Z toho vyplývá, že původně nejde o rasistické či antiimigrační hnutí. Postupně se však tyto skupiny začaly radikalizovat - často se agresivně vybíjely na fotbalových zápasech či na hudebních akcích. Později se zaměřily na akce směřované proti sexuálním menšinám, imigrantům a lidem s odlišnou barvou pleti. Většina skinheads se přiklonila k pravicovému extremismu a docházelo i ke střetům s komunisty a dalšími levicovými skupinami. (Objevují se však i levicově orientovaní skinheadi.)
V českém kontextu jsou skinheadi v podstatě ztotožňováni s neonacisty. Objevovat se začali především po roce 1989. Za své nepřátele si zvolili především Romy, v pozdějších letech se k tomu přidala výrazná protiimigrační vlna.
V češtině se můžeme setkat i s označením skíni.



Kdo je to Skinhead? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Skinhead? Lidé, politika

Zaujala vás definice pojmu Skinhead? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Znáte termín Vkladomat? Víte, co je to Betlémská hvězda? Vzpomenete si na definici slova Gnozeologie? Rozumíte pojmu Dalekozrakost?

Klíčová slova: politika, vysvětlení, význam pojmu, wiki, termín, význam, etymologie, informace, význam slova, přesný výraz, definice, politika, Skinhead, Skinhead, heslo, původ slova

Pojem Skinhead je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Skinhead lze najít v následujících zdrojích

Najít termín Skinhead na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Skinhead ve Wikimedia Commons

Najít slovo Skinhead ve vyhledávači Yandex

Vyhledat výraz Skinhead ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat frázi Skinhead ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Skinhead například ve videích na Youtube, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, ve fulltextu Google.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Vybrané odborné pojmy, slova, osobnosti, termíny

Co znamená Skinhead? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Skinhead? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Skinhead? Definice pojmu Skinhead patří do sekce Politika

Kategorie politika, poslanec muž, skinhead, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost, správnost a přesnost údajů zveřejněných na stránkách. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Zkuste najít informace pojem, termín, výraz,heslo dejme tomu v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíš komplexnější text. Nezapomeňte, že slova a termíny mohou mít víc významů v různém kontextu, v různých oborech. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je Politika.