Kdo je to?
Kdo je Emma Raducanuová? Životopis Emma Raducanuová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Emma Raducanuová

Kdo je Emma Raducanuová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Emma Raducanuová (Raducanu) je profesionální britská tenistka, která se narodila v Torontu v Kanadě do rodiny otce z Rumunska a matky z Číny. Má jak britské, tak i kanadské občanství, k tomu hovoří plynně anglicky, čínsky a rumunsky. Když měla Raducanuová 2 roky, přestěhovala se s rodiči do Londýna v Anglii. Od pěti let začala trénovat tenis v londýnském Bromley Tennis Centre. Po absolvování základní školy začala navštěvovat dívčí gymnázium Newstead Wood School v Orpingtonu na jihu Londýna. Roku 2021 dokončila studia a získala specializaci v matematice a ekonomice.
V 16 letech se zúčastnila juniorských turnajů Wimbledon a US Open 2018. Na obou turnajích skončila ve čtvrtfinále. Ve stejném roce dokázala vyhrát svůj první juniorský titul.
Od jara roku 2020 nehrála celých 16 měsíců kvůli pandemii koronaviru. Vrátila se až na Viking Open Nottingham 2021, což byl pro Raducanu debut na okruhu WTA Tour.
O týden později debutovala na Wimbledonu (2021). Dostala se až do osmifinále jako nejmladší Britka od roku 2002. Téhož roku se zúčastnila svého prvního turnaje US Open v New Yorku. Vyhrála všech deset utkání v turnaji a neztratila ani set. Ve finále porazila teprve 19 letou kanadskou tenistku Leylah Fernandezovou. Díky vítězství na tomto šampionátu se dostala v žebříčku WTA na 30. místo a stala se nejlepší britskou tenistkou současnosti. Na konci roku 2021 byla Raducanu na celkovém 19. místě ve dvouhře v žebříčku WTA. BBC ji v témže roce zvolila sportovní osobností roku a Ženskou tenisovou asociací byla zvolena Nováčkem roku. Od prosince 2021 ji začal trénovat Torben Beltz. V průběhu roku 2021 vystřídala trenéry Andrea Richardsona a Nigela Searse.



Kdo je Emma Raducanuová? Životopis Emma Raducanuová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Emma Raducanuová

Národnost: anglická
Datum narození: 13. 11. 2002
Místo narození: Toronto, Ontario, Kanada

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Emma Raducanuová? s dalšími osobami na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Rozumíte pojmu Brousek? Rozumíte pojmu Guru? Znáte definici termínu HACCP? Znáte pojem Krav maga?

Klíčová slova: kdo je Emma Raducanuová?, datum narození, národnost, zajímavosti, život, biografie, sport, wiki, osobnosti, wikipedie, Emma Raducanuová, kdy se narodila Emma Raducanuová?, životopis, sport, informace, vysvětlení

Pojem Emma Raducanuová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Vyhledat výraz Emma Raducanuová ve Wikislovníku

Hledat heslo Emma Raducanuová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat výraz Emma Raducanuová ve vyhledávači Qwant

Najít termín Emma Raducanuová ve vyhledávači Yandex

Hledejte bez špehování slovo Emma Raducanuová ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Emma Raducanuová například ve Wikipedii, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikislovníku nebo v projektu slovnik.cz.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Biografie, životopis, kdo je to Emma Raducanuová?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Emma Raducanuová? Kdy se narodila Emma Raducanuová? Kde se narodila Emma Raducanuová? Emma Raducanuová se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, jezdec formule, emma Raducanuová, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Emma Raducanuová řekněme třeba ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Emma Raducanuová i v jiné kategorii než je sport.