Kdo je to?
Kdo je to Sufražetka? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Sufražetka? Lidé, politika

Sufražetka

Jaký je význam slova Sufražetka? Co to znamená?

Sufražetky byly ženy, které na počátku 20. století bojovaly za volební právo pro ženy. Toto hnutí bylo rozšířené především ve Velké Británii a také v USA a postupně se přelévalo do zbytku světa.
V roce 1903 byla ve Velké Británii založena Ženská sociální a politická unie (Women’s Social and Political Union), která sdružovala ženy volající pro volebním právu a koordinovala jejich akce.
Hnutí se postupně začalo radikalizovat. Sufražetky se účastnily násilných i sabotážních akcí, které měly upozornit na jejich požadavky. Často tak končily ve vězení nebo se na nich jejich odpůrci i policisté dopouštěli násilí. V případě sufražetek se také často mluví o protestních hladovkách uvězněných žen, které byly ukončovány násilným podáváním jídla.
V českém prostředí se výraz sufražetka často používá obecně pro feministky a bojovnice za ženská práva, není to však zcela přesné. V některém kontextu může mít označení sufražetka i negativní až urážlivý podtext.
Výraz pochází z anglického slova suffrage, tedy volební právo.



Kdo je to Sufražetka? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Sufražetka? Lidé, politika

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si co znamená slovo ScioŠkola? Rozumíte pojmu Eucharistie? Víte, co je to Špachtle? Znáte pojem Aikido?

Klíčová slova: význam, popis, význam pojmu, přesný výraz, Sufražetka, heslo, formulace, pojem, synonymum, termín, vysvětlení, přesný význam, Sufražetka, odborný výraz, informace, wikipedie

Pojem Sufražetka je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Zkusit najít slovo Sufražetka ve Wikislovníku

Najít výraz Sufražetka na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Sufražetka na Youtube

Najít výraz Sufražetka na Google.cz

Zkusit najít heslo Sufražetka v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Sufražetka například ve videích na Youtube, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve Wikipedii nebo v Google překladači.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Sufražetka

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Sufražetka? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Sufražetka? Definice pojmu Sufražetka se nachází v kategorii Politika

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Přes veškerou snahu je možné, že v text bude obsahovat chyby. Předem se za ně omlouváme. Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Doporučujeme zkusit nalézt informace výraz, slovo, definici, termín například ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text. Ke každému pojmu může existovat vícero definic v různých oborech lidské činnosti. Proto případně zapátrejte po pojmu Sufražetka i v jiných kategoriích (než politika).