Kdo je to?
Kdo je to Sufražetka? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Sufražetka? Lidé, politika

Sufražetka

Co znamená a jaký je význam slova Sufražetka?

Sufražetky byly ženy, které na počátku 20. století bojovaly za volební právo pro ženy. Toto hnutí bylo rozšířené především ve Velké Británii a také v USA a postupně se přelévalo do zbytku světa.
V roce 1903 byla ve Velké Británii založena Ženská sociální a politická unie (Women’s Social and Political Union), která sdružovala ženy volající pro volebním právu a koordinovala jejich akce.
Hnutí se postupně začalo radikalizovat. Sufražetky se účastnily násilných i sabotážních akcí, které měly upozornit na jejich požadavky. Často tak končily ve vězení nebo se na nich jejich odpůrci i policisté dopouštěli násilí. V případě sufražetek se také často mluví o protestních hladovkách uvězněných žen, které byly ukončovány násilným podáváním jídla.
V českém prostředí se výraz sufražetka často používá obecně pro feministky a bojovnice za ženská práva, není to však zcela přesné. V některém kontextu může mít označení sufražetka i negativní až urážlivý podtext.
Výraz pochází z anglického slova suffrage, tedy volební právo.



Kdo je to Sufražetka? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Sufražetka? Lidé, politika

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo ScioŠkola? Rozumíte pojmu Firmware? Víte, co je to Špachtle? Znáte pojem UEFA?

Klíčová slova: původ slova, wikipedie, přesný výraz, lexikon, wiki, odborný výraz, pojem, definice, Sufražetka, politika, heslo, Sufražetka, význam, význam pojmu, termín, synonymum

Pojem Sufražetka je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Sufražetka v dalších zdrojích

Hledat výraz Sufražetka ve Wikipedii

Zkusit najít Sufražetka ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít slovo Sufražetka v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat slovo Sufražetka ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Sufražetka ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Sufražetka například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikipedii, v Google obrázcích nebo v Lingea slovnících.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Vysvětlení významu slova Sufražetka, definice, vysvětlení pojmu

Teď už víte Kdo je to Sufražetka? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Sufražetka? Definice pojmu Sufražetka patří do kategorie Politika

Kategorie politika, kongresmen, sufražetka, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pokuste se vyhledat informace výraz, slovo, definici, slovíčko dejme tomu třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete rozsáhlejší text. Termíny, slova, pojmy, resp. hesla mohou mít různé významy podle různých oborů. Zkuste hledání odborného pojmu Sufražetka i v jiné kategorii než je sekce politika.