Kdo je to?
Kdo je Bill Durnan? Životopis Bill Durnan, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Bill Durnan

Kdo je Bill Durnan? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Bill Durnan (William R. Durnan) byl slavný kanadský hokejový brankář.
Svou hokejovou kariéru spojil Bill Durnan s kanadským týmem Montreal Canadiens. V jejich dresu odehrál celkem sedm velmi úspěšných sezón v NHL a to v letech 1943-1950. Během jeho působení v tomto týmu vyhráli Canadiens dvakrát Stanley Cup.
Šestkrát ve své kariéře získal Durnan tzv. Vezina Trophy, což je ocenění, na které dosáhne brankář, který v dané sezóně NHL obdržel nejméně gólů.
To, jak skvělý brankář Durnan byl, dokazuje i to, že byl hned šestkrát za svou poměrně krátkou kariéru vybrán jako brankář do The First Team All-Star.
V letech 1947-48 byl dokonce Bill Durnan kapitánem Canadiens. A vzhledem k tomu, že bylo nakonec v NHL zavedeno pravidlo, že brankáři nesmí být kapitány týmu, byl tak Durnan posledním brankářem, který v NHL tým vedl.
Durnan poměrně brzy ukončil hokejovou kariéru, neboť cítil, že ho profesionální sport psychicky přetěžuje.
Po konci aktivní kariéry ještě zůstal u ledního hokeje jako trenér.
V pozdějším věku trpěl sérií zdravotních obtíží, hlavně cukrovkou. Zemřel v poměrně nízkém věku 56 let na selhání ledvin.
Do Hokejové síně slávy byl uveden v roce 1964.



Kdo je Bill Durnan? Životopis Bill Durnan, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Bill Durnan

Národnost: kanadská
Datum narození: 22. ledna 1916
Místo narození: Toronto, Kanada

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Bill Durnan? s jinými osobami na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Pamatujete si definici pojmu Hypotéka? Vzpomněli byste si na význam slova Severská detektivka? Znáte termín AIDS? Znáte definici termínu Filozofie?

Klíčová slova: kdy se narodil Bill Durnan?, popis, lexikon, vysvětlení, kdo je Bill Durnan?, sport, wiki, Bill Durnan, životopis, život, biografie, informace, osobnosti, osobnost, zajímavosti, kde se narodil Bill Durnan?

Pojem Bill Durnan je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Hledat pojem Bill Durnan na Google obrázcích

Hledat termín Bill Durnan ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Bill Durnan na Google.cz

Zkusit najít frázi Bill Durnan ve Wikipedii

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Bill Durnan ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Bill Durnan například ve videích na Youtube, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve ruském vyhledávači Yandex nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Životopis, kdo je Bill Durnan? Stručná biografie

Nyní již víte Kdo je to Bill Durnan? Kdy se narodil Bill Durnan? Kde se narodil Bill Durnan? Bill Durnan je v kategorii Sport

Text napsán pro Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Doporučujeme vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Bill Durnan dejme tomu třeba ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Bill Durnan i v jiné kategorii než je sport.