Kdo je to?
Kdo je Glenn Hall? Životopis Glenn Hall, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Glenn Hall

Kdo je Glenn Hall? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Glenn Hall byl významným kanadským hokejovým brankářem, který se proslavil svou vytrvalostí, výkonností a konzistentností během své kariéry. Jeho otec, inženýr kanadských národních drah, byl velkým hokejovým fanouškem a svého syna vždy povzbuzoval.
Získal přezdívku Mr. Goalie a byl prvním brankářem, který vyvinul a efektivně používal motýlkový styl. Pro tuto metodu je typické, že brankář padne a roztáhne brusle do širokého V. Hall později přiznal, že hrál, protože neměl jiný způsob, jak se uživit. Propracoval se v místních rybnících skrz mládežnické a amatérské hokejové ligy.
Hallova kariéra začala v roce 1949, kdy podepsal smlouvu s kanadským týmem Detroit Red Wings. Detroit v roce 1955 vyhrál svůj čtvrtý Stanley Cup za šest let, Hall však nehrál dost na to, aby bylo jeho jméno vyryto na Stenley Cup. Ale generální manažer Detroitu, který cítil, že je Hall připraven, vyměnil hvězdného brankáře Terryho Sawchuka do Bostnu Bruins. V této sezóně odehrál všech sedmdesát zápasů s průměrem 2,11 gólu a 12 vyloučeními. Montreal získal Stanley Cup a vyhrál čtyři z pěti zápasů ve finále proti Red Wings.
Poté přestoupil do týmu Chicago Black Hawks. Zde se rychle stal jedním z nejlepších brankářů ligy. Dokázal odehrát 502 po sobě jdoucích zápasů, které trvaly osm sezón, což je rekord NHL pro brankáře, který už pravděpodobně nebude překonán.
Glenn Hall nikdy během své kariéry nenosil brankářskou masku ani helmu, pouze na konci své kariéry, protože se maska stala povinnou součástí vybavení.
Jeho hokejová kariéra skončila po sezóně 1970 – 1971, kdy oznámil odchod do důchodu. V těchto letech pracoval na částečný úvazek jako brankářský poradce pro Edmonton Oilers a později Calgary Flames. Roku 1975 byl zvolen do hokejové síně slávy a v roce 1989 vyhrál svůj třetí Stanley Cup jako trenér brankářů s Calgary Flames.
Jeho ženou se v roce 1949 stala Pauline Patricková. Mají spolu celkem pět dětí, Patta, Leslie, Tammy a Lindsay. Patricková byla o dvacet let starší a zemřela ve věku 77 let.
Roku 2017 byl Glann Hall jmenován jedním ze 100 nejlepších hráčů NHL v historii.



Kdo je Glenn Hall? Životopis Glenn Hall, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Glenn Hall

Národnost: kanadská
Datum narození: 9. října 1931
Místo narození: Humboldt, Saskatchewan, Kanada

Líbí se stručný životopis s osobou Glenn Hall? Pak se podělte s přáteli a kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Znáte pojem Infinitiv? Pamatujete si definici pojmu Červená čočka? Pamatujete si definici pojmu Burleska? Vzpomněli byste si co znamená slovo Outlet?

Klíčová slova: kdy se narodil Glenn Hall?, wiki, informace, biografie, život, Glenn Hall, sport, životopis, kde se narodil Glenn Hall?, zajímavosti, sport, narození, kdo je Glenn Hall?, Glenn Hall, wikipedie, vysvětlení

Pojem Glenn Hall je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné zdroje informací o výrazu Glenn Hall

Najít termín Glenn Hall ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat heslo Glenn Hall v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít Glenn Hall ve Wikislovníku

Vyhledat termín Glenn Hall ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Glenn Hall ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Glenn Hall například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Google překladači, ve Wikipedii, ve fulltextu Google.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Životopis, kdo je Glenn Hall? Stručná biografie

Nyní již víte Kdo je to Glenn Hall? Kdy se narodil Glenn Hall? Kde se narodil Glenn Hall? Glenn Hall je v kategorii Sport

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Glenn Hall dejme tomu třeba v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Glenn Hall i v jiné kategorii než je sport.