Kdo je to?
Kdo je Dominik Furch? Životopis Dominik Furch, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Dominik Furch

Kdo je Dominik Furch? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Český hokejový brankář Dominik Furch se s hokejkou v ruce postavil na ledovou plochu už jako sedmiletý špunt. Tehdy naskočil na led za pražskou Kobru. Původně byl obsazován na poli jako hráč, až v něm trenéři Jiří Hájek a Jan Chrastil objevili skvělého brankáře.
Když bylo Dominikovi šestnáct let, dostával čím dál víc šancí zahrát si v reprezentačních výběrech. V sezóně 2008-2009 opustil na čas Slávii, aby mohl hostovat v Havlíčkově Brodu. Po nabrání nespočtu zkušeností se do Slávie vrátil. Ihned nastoupil do nejvyšší soutěže.
V sezónách 2015-2016 a 2017-2018 působil v KHL. Tehdy hostoval v týmu Avangard Omsk. V roce 2016 při Mistrovství světa v ledním hokeji získal dokonce titul nejlepšího brankáře. Jeho kariéra měla ovšem docela krkolomný průběh, neboť na Mistrovství světa v roce 2017 a Zimních olympijských hrách v roce 2018 seděl pouze na střídací lavičce a do branky se vůbec nedostal.
V roce 2009 začal randit s Kateřinou Morávkovou, kterou po osmileté známosti požádal o ruku. V roce 2017 uspořádal velkolepou svatbu. Manželství bylo korunováno narozením dvou synů. Do idylky šťastného manželství však zasáhla v únoru 2023 špatná zpráva v podobě manželčiny rakoviny prsu. Po náročné operaci oznámili manželé pozitivní zprávu. Zhoubné nádory byly odstraněny a paní Kateřina bude zdravá. Dominik si tak může oddychnout a naplno se vrhnout do další hokejové sezóny.



Kdo je Dominik Furch? Životopis Dominik Furch, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Dominik Furch

Národnost: česká
Datum narození: 19. dubna 1990

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Dominik Furch? s partnery, kolegy a kamarády na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si co znamená slovo Trailer? Rozumíte pojmu WinRAR? Víte, co je to Migréna? Znáte pojem Přestupný rok?

Klíčová slova: wiki, informace, wikipedie, kdy se narodil Dominik Furch?, vysvětlení, život, lexikon, sport, datum narození, národnost, biografie, Dominik Furch, životopis, sport, kdo je Dominik Furch?, osobnosti

Pojem Dominik Furch je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Dominik Furch v následujících zdrojích

Najít pojem Dominik Furch ve vyhledávači Yandex

Vyhledat heslo Dominik Furch ve fulltextu Seznam.cz

Hledejte bez špehování slovo Dominik Furch ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít výraz Dominik Furch ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít výraz Dominik Furch ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Dominik Furch například v Google obrázcích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikipedii nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledané výrazy, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Životopis, kdo je Dominik Furch? Stručná biografie

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Dominik Furch? Kdy se narodil Dominik Furch? Dominik Furch patří do sekce Sport

Kategorie sport, muž akvabela, dominik Furch, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Dominik Furch třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Dominik Furch i v jiné kategorii než je sport.