Kdo je to?
Kdo je Eva Romanová? Životopis Eva Romanová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Eva Romanová

Kdo je Eva Romanová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Eva Romanová je bývalá československá reprezentantka v krasobruslení a čtyřnásobná mistryně světa v tancích na ledě spolu s jejím bratrem Pavlem Romanem. Romanová se narodila na Moravě v Olomouci a již od malička se věnovala krasobruslení i se svým bratrem Pavlem.
Když měla Romanová teprve 16 let, vyhrála s bratrem své první mistrovství světa, které se konalo v Praze (1962). Tento úspěch zopakovali i v následujících třech letech 1963-1965 na šampionátech v Itálii (Cortina d’Ampezzo), ve Spolkové republice Německo (Dortmund) a ve Spojených státech amerických (Colorado Springs). V letech 1964 a 1965 se stala navíc i mistryní Evropy ze šampionátů v maďarské Budapešti a v Grenoblu ve Francii. Poté se spolu vypravili do USA, kde během let 1965-1971 vystupovali v americkém letním revue s názvem Holiday on Ice. Romanová se během života v USA provdala za komika a krasobruslaře Jackie Grahama. S manželem žili ve státe Texas a také podnikli pětiletou cestu karavanem po USA. Z USA se přestěhovali do Anglie, kde její manžel zemřel. V roce 2001 se Romanová vrátila zpět do ČR, kde se nastěhovala do vesnice Lipnice u Rokycan. O čtyři roky později zemřela její matka a potom se přestěhovala zpět do Anglie. Roku 1962 Romanová vyhrála anketu o nejlepšího sportovce Československa.



Kdo je Eva Romanová? Životopis Eva Romanová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Eva Romanová

Národnost: česká
Datum narození: 27. 1. 1946
Místo narození: Olomouc, Československo

Sdílejte tuto stránku s osobností Eva Romanová se známými na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Víte co je Antioxidant? Vzpomněli byste si co označuje výraz Exhibice? Rozumíte pojmu Šantán? Znáte termín Šumajstr?

Klíčová slova: osobnost, sport, datum narození, zajímavosti, Eva Romanová, místo narození, popis, lexikon, biografie, sport, životopis, národnost, wiki, informace, život, narození

Pojem Eva Romanová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Eva Romanová v dalších zdrojích

Hledat videa s názvem Eva Romanová na Youtube

Hledat termín Eva Romanová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat heslo Eva Romanová ve Wikislovníku

Zkusit najít pojem Eva Romanová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít výraz Eva Romanová ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Eva Romanová například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google překladači, ve videích na Youtube, v metavyhledávači Info.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Stručná biografie, resp. životopis osoby Eva Romanová

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Eva Romanová? Kdy se narodila Eva Romanová? Kde se narodila Eva Romanová? Eva Romanová je v kategorii Sport

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Zkuste hledat informace osobnost, osobu, člověka Eva Romanová dejme tomu např. na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Eva Romanová i v jiné kategorii než je sport.