Kdo je to?
Kdo je Gabriela Sabatini? Životopis Gabriela Sabatini, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Gabriela Sabatini

Kdo je Gabriela Sabatini? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Gabriela Sabatini, celým jménem Gabriela Beatriz Sabatini, je bývalá argentinská profesionální tenistka.
Gabriela se narodila 16. května 1970 v Buenos Aires Osvaldovi a Beatriz Gaofalo Sabatiniovým. Tatínek byl výkonným ředitelem v General Motors. Gabriela má ještě staršího bratra Osvalda, který je herec a producent. Gabriela začala s tenisem v 6 letech, o dva roky později již vyhrála svůj první turnaj. Ve 13 letech se stala nejmladší vítězkou turnaje Orange Bowl v Miami. V roce 1984 vyhrála juniorský French Open a čtyřhru v juniorském US Open se svou kamarádkou Mercedes Paz. Když jí bylo 15, stala se nejmladší semifinalistkou French Open mezi dospělými. Jejími největšími úspěchy bylo vítězství ve čtyřhře ve Wimbledonu v roce 1988, stříbro z dvouhry na Letních olympijských hrách 1988 a vítězství ve dvouhře na US Open 1990. Na tenisovém okruhu WTA vyhrála 27 turnajů a umístila se nejlépe na 3. místě v roce 1991. Ve čtyřhře vyhrála 13 turnajů na okruhu WTA. V roce 1996 musela kvůli zranění ukončit tenisovou kariéru, ale patřila mezi nejlepší světové hráčky 80. a 90. let minulého století.
V roce 2006 byla uvedena do Tenisové síně slávy.
Po ukončení kariéry propůjčila své jméno parfémům od německé společnosti Mülhens. Vydala také svou motivační knihu My story.
V osobním životě žije v současnosti sama, a to střídavě v Buenos Aires, na Floridě a ve Švýcarsku.



Kdo je Gabriela Sabatini? Životopis Gabriela Sabatini, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Gabriela Sabatini

Národnost: argentinská
Datum narození: 16. 5. 1970
Místo narození: Buenos Aires

Tento text (Gabriela Sabatini) můžete samozřejmě sdílet s kolegy na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo Disperzní? Vzpomněli byste si co označuje výraz Per rollam? Víte, co je to Emotikon? Znáte termín Odvěsna?

Klíčová slova: biografie, popis, sport, kde se narodila Gabriela Sabatini?, informace, osobnosti, životopis, osobnost, sport, život, datum narození, národnost, vysvětlení, wiki, místo narození, kdo je Gabriela Sabatini?

Pojem Gabriela Sabatini je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Najít výraz Gabriela Sabatini ve vyhledávači Qwant

Najít výraz Gabriela Sabatini ve vyhledávači Yahoo

Najít slovo Gabriela Sabatini ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Gabriela Sabatini ve Wikimedia Commons

Najít pojem Gabriela Sabatini v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Gabriela Sabatini například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikislovníku nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr z osobností, slov odborných termínů, pojmů a hesel

Biografie, životopis, kdo je to Gabriela Sabatini?

Nyní už nejspíš víte Kdo je to Gabriela Sabatini? Kdy se narodila Gabriela Sabatini? Kde se narodila Gabriela Sabatini? Gabriela Sabatini patří do sekce Sport

Kategorie sport, vodní pólistka, gabriela Sabatini, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Gabriela Sabatini například na české Wikipedii, kde naleznete o něco delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Gabriela Sabatini i v jiné kategorii než je sport.