Kdo je to?
Kdo je Ivo Kaderka? Životopis Ivo Kaderka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Ivo Kaderka

Kdo je Ivo Kaderka? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Ivo Kaderka je český tenisový funkcionář, prezident Českého tenisového svazu a prezident evropské federace Tennis Europe.
Ivo Kaderka se narodil 16. října 1963. Zdánlivě triviální dětství a studium završil tím, že se dostal k českému tenisu, stal se prezidentem Českého tenisového svazu, a v roce 2020 byl zvolen dokonce prezidentem evropské tenisové federace Tennis Europe. Tehdy prohlásil, že jeho cílem je sjednotit evropský tenis, protože neexistují velké ani malé národy (ve sportovním ohledu). Ve funkci byl potvrzen i na mimořádném zasedání federace v roce 2021 v Lucemburku po té, co došlo k odvolání předsednictva. Ve druhém kole volby se tehdy prosadil proti dánskému kandidátovi Henriku Thorsøe Pedersenovi. V České republice se nechvalně „proslavil“ aférou kolem Lukáše Rosola, který po svazu požadoval odškodnění 50 000 dolarů za absenci ve finále Davisova poháru. Soud Obvodního soudu pro Prahu 7 jeho žalobu zamítl, a tenista navíc musel zaplatit soudní výlohy.
V osobním životě je Kaderka podruhé ženatý, přičemž z prvního manželství s manželkou Ivanou má tři dospělé dcery. Jednou z nich je Eva, provdaná za Lukáše Krpálka (dvojnásobného vítěze v judu), se kterým má syna Antonína. V současné době žije Kaderka s basketbalistkou Darinou Johnovou, která je o 21 let mladší a mají spolu syna.



Kdo je Ivo Kaderka? Životopis Ivo Kaderka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Ivo Kaderka

Národnost: česká
Datum narození: 16. 10. 1963

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Ivo Kaderka s bližními na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si na význam slova Anafora? Znáte termín Tiché víno? Víte co je Virus? Víte, co je to Imunita?

Klíčová slova: sport, vysvětlení, kdo je Ivo Kaderka?, osobnost, biografie, lexikon, popis, zajímavosti, informace, sport, wikipedie, wiki, osobnosti, život, kdy se narodil Ivo Kaderka?, národnost

Pojem Ivo Kaderka je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Ivo Kaderka v následujících zdrojích

Najít heslo Ivo Kaderka ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Ivo Kaderka ve Wikimedia Commons

Zkusit najít slovo Ivo Kaderka na Google.cz

Zkusit najít termín Ivo Kaderka ve vyhledávači Yandex

Hledat frázi Ivo Kaderka v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Ivo Kaderka například ve Wikislovníku, v projektu slovnik.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Životopis, kdo je Ivo Kaderka? Stručná biografie

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Ivo Kaderka? Kdy se narodil Ivo Kaderka? Ivo Kaderka se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, parašutista, ivo Kaderka, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Přes maximální snahu a opakovanou kontrolu mohou být některé informace nesprávné, nepřesné či neaktuální. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Ivo Kaderka dejme tomu například v projektu Wikipedia, kde můžete najít komplexní popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Ivo Kaderka i v jiné kategorii než je sport.