Kdo je to?
Kdo je Michal Vondrka? Životopis Michal Vondrka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Michal Vondrka

Kdo je Michal Vondrka? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Michal Vondrka je profesionální hokejista a bývalý český reprezentační útočník. Pro sezónu 2020/21 se stal hráčem prvoligového klubu Motor České Budějovice.
Vondrka se narodil v Českých Budějovicích, kde začal působit v místním hokejovém klubu HC České Budějovice. Prošel juniorskými kategoriemi U18, U20 a v sezóně 2000/01 se dostal do prvního týmu Českých Budějovic, když mu bylo 18 let. Po třech sezónách odešel do týmu HC Slavia Praha (2003/04). Ve Slavii strávil Vondrka celkem 9 sezón, během kterých slavil v sezóně 2007/08 první mistrovský titul v kariéře. 3x skončil s týmem Slavie na 2. místě (2004, 2006, 2009) a jednou na třetím místě (2010).
Po devíti letech odešel do ruské KHL do týmu HC Slovan Bratislava. V Bratislavě odehrál 3 sezóny. V roce 2015 přestoupil Vondrka zpět do české EHL, tentokrát do týmu Piráti Chomutov, kde strávil další 3 sezóny. V sezóně 2018/19 začal hrát za BK Mladá Boleslav. Během další sezóny (2019/20) přestoupil Vondrka do klubu HC Dynamo Pardubice. Odehrál zde 2 sezóny, po kterých se upsal mateřskému klubu z Českých Budějovic.
Vondrka si zahrál na Mistrovství světa 2012 ve Švédsku a Finsku, kde s českým národním týmem získal bronzovou medaili. Zúčastnil se MS 2014, 2015 a Olympijských her 2018 (na všech turnajích skončil český tým na 4. místě).



Kdo je Michal Vondrka? Životopis Michal Vondrka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Michal Vondrka

Národnost: česká
Datum narození: 17. 5. 1982
Místo narození: České Budějovice, Česká republika

Sdílejte tuto stránku s osobností Michal Vondrka s vašimi sledujícími na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo Mysl? Víte co je Cuba Libre? Víte, co je to Vaskulitida? Vzpomněli byste si co označuje výraz Epos?

Klíčová slova: kde se narodil Michal Vondrka?, wikipedie, osobnosti, datum narození, narození, wiki, životopis, místo narození, kdo je Michal Vondrka?, zajímavosti, popis, informace, sport, osobnost, národnost, kdy se narodil Michal Vondrka?

Pojem Michal Vondrka je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu Michal Vondrka zkuste tyto odkazy

Hledejte bez špehování slovo Michal Vondrka ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Michal Vondrka na Google obrázcích

Zkusit najít Michal Vondrka ve Wikislovníku

Zkusit najít výraz Michal Vondrka ve Wikipedii

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Michal Vondrka ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Michal Vondrka například ve Wikislovníku, v Google překladači, ve Wikipedii, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v Lingea slovnících.

Výběr z náhodných odborných pojmů, osobností, hesel, termínů

Stručná biografie, resp. životopis osoby Michal Vondrka

Právě jste zjistili Kdo je to Michal Vondrka? Kdy se narodil Michal Vondrka? Kde se narodil Michal Vondrka? Michal Vondrka patří do kategorie Sport

Kategorie sport, cyklista, michal Vondrka, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Michal Vondrka dejme tomu třeba na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíš komplexnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Michal Vondrka i v jiné kategorii než je sport.