Kdo je to?
Kdo je Cristiano Ronaldo? Životopis Cristiano Ronaldo, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Cristiano Ronaldo

Kdo je Cristiano Ronaldo? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Cristiano Ronaldo, celým jménem Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, je známý portugalský fotbalista, který patří k nejlepším hráčům současnosti a který se v roce 2016 stal mistrem Evropy. V současnosti hraje za klub Real Madrid.
Cristiano se narodil na portugalském ostrově Madeira, a to do docela nuzných poměrů. Otec byl zahradník, matka kuchařka a on sám sdílel jeden pokoj s třemi dalšími sourozenci. Roztomilý chlapeček měl od dětství rád fotbal a v pubertě mu pobyt na hřišti umožnil usměrnit jeho přebytečnou energii. S hrou začínal v amatérském klubu Anhorinha, s ním se ve 12 letech dostal na třídenní soustředění, kde si jej všimli trenéři z portugalského sportovního klubu, a tak začala jeho slibná kariéra. V 16 letech hrál za sportovní klub Sportling. O několik let později o něj projevil zájem např. Arsenal nebo Manchester United. S tím druhým nakonec Ronaldo podepsal smlouvu. Stal se tak prvním portugalským fotbalistou vůbec, který za Manchester hrál. Bohužel kromě úspěchů (gólů a asistencí třeba proti Arsenalu) je také známý svými konflikty, které vyvolává - například zdvižený prostředník na fanoušky. Když kopl na hřišti bývalého spoluhráče, dostal červenou kartu. Někteří spoluhráči, protihráči i fanoušci mu vyčítají to, že se při hře zbytečně předvádí. A přitom fotbal je týmová hra. V Manchesteru zažil mnoho úspěchů, mezi nimi i hattrick proti Newcastlu. V roce 2009 podepsal smlouvu s Realem Madrid, tento přestup stál 94 milionů eur, a z Ronalda se tak stal nejdražší hráč světa. Za Real Madrid hrál 8 víceméně úspěšných sezón, když v roce 2018 přestoupil do italského Juventusu, tentokrát za 100 milionů eur a plat 500 000 liber týdně. V roce 2021 se vrátil do Manchestru United. K jeho největším úspěchům bezesporu patří 3 góly na EURO 2012, kde se zařadil mezi 6 nejlepších střelců, na Mistrovství světa 2018 byl zařazen do Týmu snů, na EURO 2020 byl oceněn Zlatou kopačkou na nejvíce gólů (5), zajímavé je, že tehdy nastřílel 5 gólů i Patrik Schick, jehož ale Ronaldo předběhl díky jedné asistenci. Na Mistrovství světa 2022 bylo sice Portugalsko vyřazeno, ale Ronaldo si připsal další rekord: 196 utkání v reprezentačním dresu.
Cristiano Ronaldo získal za své dosavadní působení řadu ocenění jako Zlatý míč, cenu za nejhezčí gól roku, a také je spoludržitelem rekordu v počtu nastřílených branek při Mistrovství Evropy.



Kdo je Cristiano Ronaldo? Životopis Cristiano Ronaldo, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Cristiano Ronaldo

Národnost: portugalská
Datum narození: 5. února 1985
Místo narození: Funchal

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Cristiano Ronaldo? s ostatními na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Víte co je Aplikace? Pamatujete si definici pojmu Lambliáza? Rozumíte pojmu Stripovač? Vzpomněli byste si co znamená slovo Ecce homo?

Klíčová slova: místo narození, wikipedie, lexikon, životopis, národnost, kde se narodil Cristiano Ronaldo?, narození, vysvětlení, biografie, Cristiano Ronaldo, sport, osobnost, zajímavosti, osobnosti, wiki, kdy se narodil Cristiano Ronaldo?

Pojem Cristiano Ronaldo je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Cristiano Ronaldo v následujících vyhledávačích

Hledejte bez špehování slovo Cristiano Ronaldo ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Cristiano Ronaldo ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Cristiano Ronaldo ve Wikipedii

Hledat slovo Cristiano Ronaldo ve Wikislovníku

Zkusit najít slovo Cristiano Ronaldo v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Cristiano Ronaldo například v metavyhledávači Info.com, v Google překladači, ve fulltextu Yahoo.com, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr z náhodných odborných pojmů, osobností, hesel, termínů

Stručná biografie, resp. životopis osoby Cristiano Ronaldo

Teď už víte Kdo je to Cristiano Ronaldo? Kdy se narodil Cristiano Ronaldo? Kde se narodil Cristiano Ronaldo? Cristiano Ronaldo je v sekci Sport

Kategorie sport, baleťák, cristiano Ronaldo, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Cristiano Ronaldo např. ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Cristiano Ronaldo i v jiné kategorii než je sport.