Kdo je to?
Kdo je Irena Storová? Životopis Irena Storová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Irena Storová

Kdo je Irena Storová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Irena Storová je česká farmaceutka. Od roku 2018 působí jako ředitelka Státního úřadu pro kontrolu léčiv.
Vystudovala Farmaceutickou fakultu na Univerzitě Komenského v Bratislavě, získala titul Mgr. Poté dlouhodobě pracovala v oboru, načež přešla na Ministerstvo zdravotnictví, kde pracovala na odboru farmacie, který od roku 2013 také vedla. V roce 2014 se však přesunula na Státní úřad pro kontrolu (SÚKL) léčiv, kde dlouhodobě působila jako zástupkyně ředitele. V roce 2017 byla pověřena vedením tohoto úřadu a o rok později byla jmenována jeho ředitelkou.
V roce 2018 absolvovala Advance Healthcare Management Institute a získala titul MHA. Je členkou České lékárnické komory, kde působí mimo jiné jako odborný garant, a České farmaceutické společnosti.
V roce 2021 proběhl médii spor mezi Storovu a prezidentem Zemanem. Prezident tlačil na SÚKL, aby povolil v ČR očkování proti Covidu-19 neschválenými vakcínami z Ruska a Číny, Storová to odmítla. Prezident ji veřejně obvinil z toho, že nese vinu za tisíce mrtvých, a žádal její rezignaci nebo odvolání. K tomu však nedošlo.



Kdo je Irena Storová? Životopis Irena Storová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Základní informace o osobě Irena Storová

Národnost: česká
Místo narození: Třebíč

Líbí se stručný životopis s osobou Irena Storová? Pak se podělte se známými na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Znáte pojem Rakije? Pamatujete si definici pojmu Služební cesta? Pamatujete si definici pojmu Účtenková loterie? Vzpomněli byste si co znamená slovo Sborovna?

Klíčová slova: Irena Storová, zajímavosti, osobnosti, biografie, život, vysvětlení, politika, popis, narození, osobnost, informace, životopis, kde se narodila Irena Storová?, kdo je Irena Storová?, národnost, wikipedie

Pojem Irena Storová je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu Irena Storová zkuste tyto odkazy

Vyhledat termín Irena Storová na Google.cz

Hledejte bez špehování slovo Irena Storová ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Irena Storová ve vyhledávači Yahoo

Najít heslo Irena Storová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat termín Irena Storová ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Irena Storová například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Irena Storová

Nyní již víte Kdo je to Irena Storová? Kde se narodila Irena Storová? Irena Storová je v kategorii Politika

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Irena Storová např. v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Irena Storová i v jiné kategorii než je politika.