Kdo je to?
Kdo je Irena Storová? Životopis Irena Storová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Irena Storová

Kdo je Irena Storová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Irena Storová je česká farmaceutka. Od roku 2018 působí jako ředitelka Státního úřadu pro kontrolu léčiv.
Vystudovala Farmaceutickou fakultu na Univerzitě Komenského v Bratislavě, získala titul Mgr. Poté dlouhodobě pracovala v oboru, načež přešla na Ministerstvo zdravotnictví, kde pracovala na odboru farmacie, který od roku 2013 také vedla. V roce 2014 se však přesunula na Státní úřad pro kontrolu (SÚKL) léčiv, kde dlouhodobě působila jako zástupkyně ředitele. V roce 2017 byla pověřena vedením tohoto úřadu a o rok později byla jmenována jeho ředitelkou.
V roce 2018 absolvovala Advance Healthcare Management Institute a získala titul MHA. Je členkou České lékárnické komory, kde působí mimo jiné jako odborný garant, a České farmaceutické společnosti.
V roce 2021 proběhl médii spor mezi Storovu a prezidentem Zemanem. Prezident tlačil na SÚKL, aby povolil v ČR očkování proti Covidu-19 neschválenými vakcínami z Ruska a Číny, Storová to odmítla. Prezident ji veřejně obvinil z toho, že nese vinu za tisíce mrtvých, a žádal její rezignaci nebo odvolání. K tomu však nedošlo.



Kdo je Irena Storová? Životopis Irena Storová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Hlavní informace o osobě Irena Storová

Národnost: česká
Místo narození: Třebíč

Popis osobnosti Irena Storová můžete sdílet s vašimi kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Znáte pojem Rakije? Pamatujete si definici pojmu UPS? Pamatujete si definici pojmu Účtenková loterie? Vzpomněli byste si co znamená slovo Airbnb?

Klíčová slova: politika, národnost, wiki, Irena Storová, zajímavosti, osobnost, osobnosti, popis, životopis, narození, vysvětlení, politika, lexikon, biografie, život, wikipedie

Pojem Irena Storová je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Irena Storová hledejte v níže uvedených zdrojích

Najít termín Irena Storová na Google obrázcích

Zkusit najít Irena Storová ve Wikislovníku

Najít termín Irena Storová na Google.cz

Hledat videa s názvem Irena Storová na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Irena Storová ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Irena Storová například ve vyhledávači Seznam.cz, v Google překladači, ve videích na Youtube, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodná hesla, významy slov, odborné termíny, výrazy, pojmy, osobnosti

Životopis, kdo je Irena Storová? Stručná biografie

Teďka už zajisté víte Kdo je to Irena Storová? Kde se narodila Irena Storová? Irena Storová je v sekci Politika

Kategorie politika, ministryně žena, irena Storová, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Všechny údaje jsou bez záruky. V obsahu stránek mohou být pravopisné, faktické chyby i nepřesnosti. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Irena Storová dejme tomu například ve Wikipedii, kde můžete najít rozsáhlejší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Irena Storová i v jiné kategorii než je politika.