Kdo je to?
Kdo je Tiger Woods? Životopis Tiger Woods, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tiger Woods

Kdo je Tiger Woods? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tiger Woods je profesionální golfista a jeden z nejúspěšnějších golfistů všech dob. Jeho celé jméno zní Eldrick Tont Woods. Přezdívku „Tiger“ mu dal jeho otec Earl, který svého syna podporoval a měl vliv na jeho úspěšnou kariéru. Úspěchy měl Woods už od startu kariéry. Profesionálním hráčem se stal v roce 1996 a již v následujícím roce vyhrál turnaj Masters Tournament. Je nejmladším hráčem, který získal kariérní grandslam. To obnáší vyhrát čtyři hlavní turnaje, takzvané majory, tedy Masters Tournament, US Open, British Open a USPGA Championship. Celkově vyhrál 15 majorů a mezi lety 1997 a 2010 dokázal držet pozici světové jedničky.
Talentovaný mladík si získal velkou popularitu a golf díky němu začali sledovat i lidé, kteří se o tento sport dříve nezajímali. Popularita a úspěšnost v turnajích vedly k velkým finančním ziskům. V letech 2001 a 2012 byl podle časopisu Forbes nejlépe placeným sportovcem na světě. Poté ale přišla dramatická období, hlavně v osobním životě. Kvůli nevěře se v roce 2010 rozvedl s modelkou Elin Nordegrenovou a po několika letech přiznal vztah s americkou lyžařkou Lindsey Vonnovou. Kontroverze v osobním životě vedly k odlivu sponzorů i fanoušků. Vedle toho Woodse brzdily také zdravotní problémy nebo závislost na lécích. V roce 2019 svitla naděje, když po dlouhých jedenácti letech dokázal vyhrát major a přidal do sbírky patnáctý titul. Jeho příznivci doufali, že by Woods mohl obnovit úspěšnou kariéru. V letošním únoru měl ale těžkou autonehodu a vážně si poškodil dolní končetiny. Nad pokračováním kariéry Tigera Woodse tak visí velký otazník.



Kdo je Tiger Woods? Životopis Tiger Woods, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Tiger Woods

Národnost: americká
Datum narození: 30. prosince 1975
Místo narození: Cypress, Kalifornie, USA

Popis osobnosti Tiger Woods můžete sdílet s kamarády na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si na význam slova Soucit? Víte co je Osnova? Víte co je Jádro pudla? Vzpomněli byste si co označuje výraz Chvalozpěv?

Klíčová slova: zajímavosti, wikipedie, životopis, informace, wiki, Tiger Woods, národnost, popis, Tiger Woods, biografie, sport, kde se narodil Tiger Woods?, vysvětlení, život, místo narození, kdy se narodil Tiger Woods?

Pojem Tiger Woods je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Tiger Woods lze najít v následujících zdrojích

Hledejte bez špehování slovo Tiger Woods ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít pojem Tiger Woods na Google.cz

Vyhledat slovo Tiger Woods ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít pojem Tiger Woods na Google obrázcích

Zkusit najít výraz Tiger Woods ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Tiger Woods například v evropském vyhledávači Qwant, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Google překladači.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Životopis, kdo je Tiger Woods? Stručná biografie

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Tiger Woods? Kdy se narodil Tiger Woods? Kde se narodil Tiger Woods? Tiger Woods se nachází v kategorii Sport

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Přes veškerou snahu je možné, že v text bude obsahovat chyby. Předem se za ně omlouváme. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Tiger Woods třeba na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tiger Woods i v jiné kategorii než je sport.