Kdo je to?
Kdo je Kevin Keegan? Životopis Kevin Keegan, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Kevin Keegan

Kdo je Kevin Keegan? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Bývalý anglický fotbalista a později manažer Joseph Kevin Keegan hrál za svoji kariéru v několika profesionálních klubech. Coby dvacetiletý začínal v Scunthorpe United, aby se ihned poté přestěhoval do Liverpoolu. V roce 1977 následovalo angažmá v Hamburger SV. V obou klubech se z něj okamžitě stala fotbalová hvězda. Ačkoliv hrál za tyto mančafty, stále reprezentoval národní tým Anglie. Pásku kapitána navlékl za Anglii celkem 31krát. Páska mu zůstala až do jeho odchodu do fotbalového důchodu v roce 1982.
Za svoji úspěšnou kariéru dosáhl dvojího vítězství Zlatého míče. Po svém odchodu do fotbalového důchodu se po desíti letech v roce 1992 vrátil coby manažer původně v Newcastlu, později přesídlil do Fulham a Manchester City. Pod jeho vedením všechny tři kluby vyhrály postup. Keegan byl natolik zdatný, že v letech 1990-2000 řídil dokonce tým Anglie.
V roce 2001 se stal na čtyři roky manažerem Manchestru City. V roce 2005 znechucen tehdejšími poměry v klubu rezignoval. Bez fotbalu vydržel téměř tři roky, než se v roce 2008 opět vrátil do Newcastlu United jako manažer. Tohle jeho působení však nemělo dlouhého trvání. Po pouhých osmi měsících vzdal svoji funkci díky spekulacím o sporu s ředitelem klubu. Po svém odchodu se už k fotbalu nikdy nevrátil.



Kdo je Kevin Keegan? Životopis Kevin Keegan, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Kevin Keegan

Národnost: anglická
Datum narození: 14. února 1951

Líbí se stručný životopis s osobou Kevin Keegan? Pak se podělte s kolegy, přáteli a partnery na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Znáte pojem Recyklace? Pamatujete si definici pojmu Epitaf? Pamatujete si definici pojmu Daňová evidence? Vzpomněli byste si co znamená slovo Fibrom?

Klíčová slova: národnost, zajímavosti, osobnost, biografie, Kevin Keegan, sport, život, Kevin Keegan, informace, wikipedie, kdy se narodil Kevin Keegan?, životopis, popis, osobnosti, datum narození, kdo je Kevin Keegan?

Pojem Kevin Keegan je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o slovu Kevin Keegan doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Vyhledat výraz Kevin Keegan ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít pojem Kevin Keegan ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kevin Keegan ve Wikimedia Commons

Hledejte bez špehování slovo Kevin Keegan ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat videa s názvem Kevin Keegan na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Kevin Keegan například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Yahoo.com, ve Wikipedii nebo v Google překladači.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Biografie, životopis, kdo je to Kevin Keegan?

Nyní již víte Kdo je to Kevin Keegan? Kdy se narodil Kevin Keegan? Kevin Keegan je v sekci Sport

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Kevin Keegan řekněme třeba v projektu Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Kevin Keegan i v jiné kategorii než je sport.