Kdo je to?
Kdo je Richard Carapaz? Životopis Richard Carapaz, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Richard Carapaz

Kdo je Richard Carapaz? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Richard Carapaz je ekvádorský profesionální cyklistický závodník. Narodil se ve městě El Carmelo v Ekvádoru. Ve škole byl jeho mentorem učitel, bývalý olympijský cyklista Juan Carlos Rosero, který založil cyklistický klub v Carapazově škole. Debutoval jako amatér v 15 letech v týmu Panavial-carchense Courage. Ve 20 letech (2013) zvítězil v kategorii do 23 let na Panamerickém mistrovství v cyklistice. O dva roky později zvítězil v závodě Vuelta de la Juventud de Colombia, kterou vyhrál jako první zahraniční vítěz. O rok později vyhrál závod Vuelta a Navarra. Podepsal smlouvu s profesionálním týmem Movistar Team, ve kterém působil až do roku 2019. Během té doby zvítězil Carapaz v závodě Vuelta a Asturias (2018) a také v závodě Giro d’Italia a stal se prvním Ekvádorcem, který kdy vyhrál Grand Tour. Po sezoně 2019 Carapaz podepsal tříletý kontrakt s týmem Ineos. V sezoně 2020 získal stříbrnou medaili v závodě Vuelta a Espaňa.



Kdo je Richard Carapaz? Životopis Richard Carapaz, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Richard Carapaz

Národnost: ekvádorská
Datum narození: 29. 3. 1993
Místo narození: El Carmelo, Ekvádor

Tento text (Richard Carapaz) můžete samozřejmě sdílet s ostatními na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Znáte definici termínu Postulát? Vzpomněli byste si co označuje výraz Monetární politika? Vzpomněli byste si co označuje výraz Pesimismus? Znáte termín Esovka?

Klíčová slova: místo narození, sport, sport, osobnost, datum narození, osobnosti, wikipedie, kdo je Richard Carapaz?, lexikon, informace, biografie, život, zajímavosti, kdy se narodil Richard Carapaz?, kde se narodil Richard Carapaz?, narození

Pojem Richard Carapaz je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu Richard Carapaz zkuste tyto odkazy

Hledat frázi Richard Carapaz ve vyhledávači Qwant

Najít heslo Richard Carapaz ve vyhledávači Yandex

Vyhledat heslo Richard Carapaz na Google obrázcích

Vyhledat slovo Richard Carapaz ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Richard Carapaz na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Richard Carapaz například v metavyhledávači Info.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Microsoft Bing nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Vybrané odborné pojmy, osobnosti, termíny a slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Richard Carapaz

Právě nyní již víte Kdo je to Richard Carapaz? Kdy se narodil Richard Carapaz? Kde se narodil Richard Carapaz? Richard Carapaz je v sekci Sport

Kategorie sport, gymnastka, richard Carapaz, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Richard Carapaz dejme tomu např. v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Richard Carapaz i v jiné kategorii než je sport.