Kdo je to?
Kdo je Roberto Rivelino? Životopis Roberto Rivelino, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Roberto Rivelino

Kdo je Roberto Rivelino? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Brazilský hráč, bývalý fotbalista Roberto Rivellino, byl jednou z největších hvězd týmu FIFA World Cup 1970. K fotbalu se dostal již jako malý kluk. Zastával funkci futebol de salao hráč v Clube Atletico Barcelona. Rivellino je syn italských přistěhovalců. Už jako malý kluk čutal do balonu, až si ho všimli v místním klubu, kde začal hrát fotbal poloprofesionálně. Profesionální fotbal pro něho ale začal v momentě, kdy přestoupil ke konkurenční Corinthians. Doslova přes noc se stal miláčkem fanoušků. Dostal přezdívku O Rei do Pargue – Král parku. Po neúspěšné sezóně klubu začátkem 70. let, která byla přičítána právě Rivellinovi, přešel do Ria de Janeira. Tam hrál až do konce 70. let. V tomto klubu se dočkal v letech 1975-1976 výhry ligového šampionátu v Riu de Janeiru. Nakonec skončil v Al Hilal v Saudské Arábii. Na konci dekády svoji fotbalovou kariéru ukončil. V roce 1981 odešel do fotbalového důchodu.
Po odchodu se z něj stal fotbalový komentátor a trenér. Vedl Shimizu S-Pulze v japonské J. lize. Dál ale reprezentoval Brazílii na Mistrovství světa mistrů v roce 1989. Rivellinimu je připisován rekord v podobě vstřelení nejrychlejšího gólu v historii fotbalu. Podle odborníků vstřelil gól přímo z výkopu v momentě, kdy brankář soupeřova týmu na kolenou končil předzápasovou modlitbu.
V roce 2004 ho Pelé jmenoval na seznam FIFA jako jednoho ze sta nejlepších hráčů světa.



Kdo je Roberto Rivelino? Životopis Roberto Rivelino, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Roberto Rivelino

Národnost: brazilská
Datum narození: 1. ledna 1946
Místo narození: Sao Paulo

Sdílejte tuto stránku s osobností Roberto Rivelino s bližními na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co znamená slovo RPSN? Znáte termín Ecoboost? Víte, co je to CVV? Víte, co je to Progresivní daň?

Klíčová slova: biografie, wiki, zajímavosti, lexikon, kde se narodil Roberto Rivelino?, vysvětlení, sport, informace, wikipedie, popis, životopis, život, datum narození, národnost, narození, osobnost

Pojem Roberto Rivelino je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Hledat výraz Roberto Rivelino ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Roberto Rivelino na Google obrázcích

Hledejte bez špehování slovo Roberto Rivelino ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat termín Roberto Rivelino ve Wikislovníku

Hledat heslo Roberto Rivelino v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Roberto Rivelino například ve Wikipedii, v Google překladači, ve videích na Youtube, ve fulltextu Yahoo.com nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů, osobnosti

Životopis, kdo je Roberto Rivelino? Stručná biografie

Teďka už zajisté víte Kdo je to Roberto Rivelino? Kdy se narodil Roberto Rivelino? Kde se narodil Roberto Rivelino? Roberto Rivelino se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, baletka, roberto Rivelino, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Neručíme za eventuální chyby v textech. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Můžete též zkusit najít informace osobnost, osobu, člověka Roberto Rivelino dejme tomu třeba na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Roberto Rivelino i v jiné kategorii než je sport.