Kdo je to?
Kdo je David Lafata? Životopis David Lafata, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

David Lafata

Kdo je David Lafata? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

David Lafata je bývalý český fotbalový útočník a reprezentant. Lafata se narodil v Českých Budějovicích. V dětství začal hrát fotbal a jeho prvním klubem se v osmi letech stal FK Olešník, odkud si jej v jedenácti letech vytáhl klub SK České Budějovice. V mládežnických klubech Budějovic působil v letech 1992-1999. Mezi profesionály Lafata debutoval v sezóně 1999/2000 ve věku osmnácti let. Za prvoligový tým z Budějovic odehrál 6 sezón (1999-2005). Celkem odehrál na jihu Čech 109 zápasů, ve kterých vsítil 27 branek a stal se třetím nejlepším střelcem v historii klubu.
V létě 2005 se připojil k řeckému klubu Škoda Xanthi, kde strávil pouhý půl rok a vrátil se zpět do České republiky, kde podepsal smlouvu s prvoligovým týmem FK Jablonec 97. Odehrál celou sezónu 2006/2007, ve které skóroval desetkrát. Díky tomuto výkonu si jej vybral rakouský klub FK Austria Vídeň, za kterou Lafata odehrál v sezóně 2007/2008 36 utkání a vstřelil šest branek. S Vídní slavil na konci sezóny zisk rakouského poháru.
Z Vídně se na začátku další sezóny vrátil do Jablonce, kde podepsal tříletý kontrakt. V první sezóně po návratu skóroval desetkrát (2008/2009) a o rok později jedenáctkrát (2009/2010). Po sezóně 2010/2011 se stal s 19 góly poprvé králem střelců české ligy. Úspěch zopakoval i v další sezóně, kdy ve 28 zápasech dal 25 branek a stal se tak nejlepším střelcem v historii samostatné české fotbalové ligy. Po polovině sezóny 2012/2013 přestoupil do pražské Sparty. Hned na jaře 2013 si zahrál v šestnáctifinále Evropské ligy proti anglickému týmu FC Chelsea. V odvetném utkání v Londýně dokonce dal Petru Čechovi v brance Chelsea gól na 1:0, nicméně zápas skončil 1:1 a Sparta z poháru vypadla. Lafatovi se střelecky dařilo v i několika po sobě jedoucích sezónách. Za AC Sparta Praha odehrál celkem 148 utkání, ve kterých nastřílel 83 branek. Titul se Spartou získal v sezóně 2013/2014 a dvakrát s týmem slavil vítězství v českém poháru (2012/2013, 2013/2014). David Lafata ukončil profesionální kariéru na konci sezóny 2017/2018.
Celkem šestkrát se stal nejlepším střelcem ligy a je také celkově nejlepším střelcem samostatné české ligy. V roce 2014 zvítězil v anketě Fotbalista roku a o rok později získal ocenění Zlatý míč ČR 2015.
V letech 2006-2016 reprezentoval Českou republiku, kdy v 41 utkáních skóroval celkem devětkrát.
Po konci profesionální kariéry nastupoval za tým FK Olešník, kde s fotbalem začínal.



Kdo je David Lafata? Životopis David Lafata, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě David Lafata

Národnost: česká
Datum narození: 18. 9. 1981
Místo narození: České Budějovice, Československo

Popis osobnosti David Lafata můžete sdílet s kolegy na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Rozumíte pojmu Káva ristretto? Vzpomněli byste si na význam slova Revma? Znáte definici termínu Exaktní? Znáte definici termínu Svědomí?

Klíčová slova: osobnost, zajímavosti, sport, datum narození, kde se narodil David Lafata?, wiki, životopis, národnost, osobnosti, popis, David Lafata, David Lafata, narození, vysvětlení, kdo je David Lafata?, wikipedie

Pojem David Lafata je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Vyhledat heslo David Lafata na Google.cz

Vyhledat heslo David Lafata na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem David Lafata ve Wikimedia Commons

Hledat termín David Lafata ve Wikislovníku

Najít výraz David Lafata ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo David Lafata například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Google překladači.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to David Lafata?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to David Lafata? Kdy se narodil David Lafata? Kde se narodil David Lafata? David Lafata patří do sekce Sport

Text napsán pro Superia.cz. Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka David Lafata například na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost David Lafata i v jiné kategorii než je sport.