Kdo je to?
Kdo je Klára Kolouchová? Životopis Klára Kolouchová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Klára Kolouchová

Kdo je Klára Kolouchová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Klára Kolouchová, rozená Poláčková, je česká horolezkyně, manažerka, v pořadí druhá Češka, která zdolala Mount Everest a první Češka, která zdolala hory Kančendženga (třetí nejvyšší hora světa) a K2 (druhá nejvyšší hora světa). Kolouchová se narodila v Praze, kde po základní škole začala studovat na místním gymnáziu. Po maturitě na gymnáziu začala studovat obchodní management na Anglo-American University (titul bakalář). V průběhu studia pracovala jako PR manažerka (1997-2000). Po absolvování vysoké školy 3 roky působila jako regionální komunikační manažerka ve společnosti Euro RSCG. Následně se přestěhovala do Londýna, aby mohla pracovat v londýnské centrále společnosti Euro RSCG Worldwide (2003-04). Během let 2004-06 pracovala na Ministerstvu pro ústavní záležitosti a na Ministerstvu zdravotnictví. Roku 2008 se stala matkou (dcera Emma) a vrátila se zpět do ČR, kde získala místo v konzultantské firmě McKinsey & Company. Roku 2014 se stala dvojnásobnou matkou (syn Cyril).
Od svých 27 let začala plánovat výstupy na nejvyšší hory světa. Roku 2005 zdolala nejvyšší horu Jižní Ameriky Aconcagua (6 959 m). O rok později (2006) zdolala šestou nejvyšší horu světa s názvem Čo Oju (8 201 m). Nejvyšší horu světa Mount Everest (8 848 m) Kolouchová zdolala v roce 2007. Poté si dala s lezením pauzu z důvodu mateřské. Dalším pokořeným vrcholem byla roku 2013 nejvyšší hora Severní Ameriky Denali (6 194 m) a nejvyšší hora Kavkazu a Ruska Elbrus (5 642 m). Poté následovala pauza opět kvůli mateřské.
V roce 2019 se Kolouchové podařilo zdolat třetí nejvyšší horu světa Kančendženga (8 586 m). Ve stejném roce zdolala i druhou nejvyšší horu světa K2 (8 611 m), kterou horolezci považují za nejnáročnější horu na světě. Stala se první Češkou, která zdolala K2 a v pořadí celkově šestým Čechem.
Když se vrátila z Himalájí, publikovala knihu Himalájský deník, kde popisuje výstup na nejvyšší horu světa Mount Everest.



Kdo je Klára Kolouchová? Životopis Klára Kolouchová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Klára Kolouchová

Národnost: česká
Datum narození: 6. 9. 1978
Místo narození: Praha, Československo

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Klára Kolouchová? se známými na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Rozumíte pojmu Mamon? Rozumíte pojmu Rostlina? Znáte definici termínu Šourek? Znáte pojem Rychlost světla?

Klíčová slova: místo narození, národnost, vysvětlení, kdo je Klára Kolouchová?, život, popis, kdy se narodila Klára Kolouchová?, sport, kde se narodila Klára Kolouchová?, narození, osobnost, informace, Klára Kolouchová, osobnosti, životopis, biografie

Pojem Klára Kolouchová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Klára Kolouchová v dalších zdrojích

Vyhledat slovo Klára Kolouchová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Klára Kolouchová ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Klára Kolouchová ve Wikipedii

Vyhledat pojem Klára Kolouchová na Google.cz

Vyhledat pojem Klára Kolouchová na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Klára Kolouchová například ve fulltextu Yahoo.com, v Lingea slovnících, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Microsoft Bing nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr pojmů, slov, hesel, termínů, výrazů, osobností

Stručná biografie, resp. životopis osoby Klára Kolouchová

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Klára Kolouchová? Kdy se narodila Klára Kolouchová? Kde se narodila Klára Kolouchová? Klára Kolouchová je v kategorii Sport

Kategorie sport, jezdec formule, klára Kolouchová, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Neručíme za správnost a úplnost informací na Webových stránkách uvedených. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Klára Kolouchová řekněme například ve známé Wikipedii, kde naleznete nejspíš podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Klára Kolouchová i v jiné kategorii než je sport.