Kdo je to?
Kdo je Tom Dumoulin? Životopis Tom Dumoulin, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tom Dumoulin

Kdo je Tom Dumoulin? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tom Dumoulin je nizozemský profesionální cyklisticky závodník. V současnosti závodí pro tým Jumbo-Visma. Narodil se v holandském Maastrichtu. V mládí měl ambice stát se doktorem, ale nevzali ho na medicínu. Místo toho začal studovat zdravovědu, ale během prvního roku studia přerušil a začal se naplno věnovat cyklistice.
Dumoulin se hned v prvním závodě v kariéře radoval z vítězství v závodě Grand Prix of Portugal (2010) a o rok později zvítězil v závodě Le Triptyque des Monts et Chateaux (2011). V onom roce závodil pro tým Rabobank Continental. O rok později se připojil k holandskému týmu Project 1t4i a stal se profesionálem. První dvě sezóny nevyhrál ani jeden závod. Zlom přišel v sezóně 2014, kdy vyhrál Dutch National Time Trial Championships a ze závodu UCI World Time Trial Championships si přivezl bronzovou medaili. V sezóně 2017 zvítězil v závodě Giro d’Italia jako první holandský závodník a získal čestnou zlatou medaili města Maastricht.
Pro sezónu 2019 se stal závodníkem týmu Jumbo-Visma, se kterým podepsal tříletou smlouvu. Na začátku roku 2021 oznámil dočasné ukončení kariéry z důvodu nízké motivace k závodění. V květnu 2021 oznámil svůj návrat.



Kdo je Tom Dumoulin? Životopis Tom Dumoulin, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Tom Dumoulin

Národnost: nizozemská
Datum narození: 11. 11. 1990
Místo narození: Maastricht, Nizozemsko

Sdílejte tuto stránku s osobností Tom Dumoulin s vaším okruhem známých osob na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si na význam slova Vágní? Víte, co je to Menšinová vláda? Víte co je ISIC? Rozumíte pojmu Retsina?

Klíčová slova: lexikon, popis, Tom Dumoulin, osobnost, osobnosti, místo narození, narození, wiki, národnost, vysvětlení, životopis, kdo je Tom Dumoulin?, sport, život, zajímavosti, kdy se narodil Tom Dumoulin?

Pojem Tom Dumoulin je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu Tom Dumoulin zkuste tyto odkazy

Hledat termín Tom Dumoulin ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Tom Dumoulin ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat pojem Tom Dumoulin ve Wikipedii

Vyhledat pojem Tom Dumoulin ve Wikislovníku

Hledat výraz Tom Dumoulin ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Tom Dumoulin například ve Wikipedii, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Google.cz, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Tom Dumoulin

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Tom Dumoulin? Kdy se narodil Tom Dumoulin? Kde se narodil Tom Dumoulin? Tom Dumoulin patří do sekce Sport

Kategorie sport, horolezkyně, tom Dumoulin, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Vyzkoušejte nalézt informace osobnost, osobu, člověka Tom Dumoulin např. v populární Wikipedii, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tom Dumoulin i v jiné kategorii než je sport.