Kdo je to?
Kdo je Václav Pech? Životopis Václav Pech, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Václav Pech

Kdo je Václav Pech? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Václav Pech mladší (s přezdívkou Ášín) je český automobilový závodník.
Václav se narodil 3. prosince 1976 v Plzni v rodině Václava Pecha staršího, který byl také automobilovým závodníkem. O dráze syna tedy bylo téměř rozhodnuto. Václav ale nejprve vystudoval Střední průmyslovou školu strojnickou. Závodům se věnoval od 21 let, tehdy totiž startoval ve své první soutěži s názvem Rallye Agropa Pačejov 1997. V ní dojel ve své skupině na 5. místě. Svou první soutěž vyhrál o 5 let později, tehdy to byla Rallye Český Krumlov. Pak už se úspěchy jen hrnuly - je osminásobným mistrem České republiky v rallye, trojnásobným mistrem ČR ve sprintrallye. Dále se také stal dvojnásobným mistrem Slovenska v rallye a druhým vicemistrem Evropy (2003). Jeho úspěchy samozřejmě poznamenala i vybraná závodní auta - začínal s modelem Subaru Impreza WRX, pak pokračoval s Toyota Corolla WRC, dále to byl Ford Focus WRC a končil s modelem Mini John Cooper Works.
Dnes Václav Pech pracuje ve vedení firmy PEMEX-ivp, která se zabývá povrchovou úpravou kovů.
Zatím je svobodný a nemá děti.
Mezi jeho záliby patří jízda na horském kole a posilování.



Kdo je Václav Pech? Životopis Václav Pech, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Václav Pech

Národnost: česká
Datum narození: 3. 12. 1976
Místo narození: Plzeň

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Václav Pech? s kolegy, přáteli a partnery na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pamatujete si definici pojmu Holocaust? Znáte definici termínu Lůžkoden? Znáte termín Likér? Pamatujete si definici pojmu Pastušek?

Klíčová slova: popis, národnost, místo narození, datum narození, zajímavosti, Václav Pech, wiki, kdo je Václav Pech?, sport, narození, životopis, kdy se narodil Václav Pech?, lexikon, biografie, osobnosti, vysvětlení

Pojem Václav Pech je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Zkusit najít frázi Václav Pech ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Václav Pech ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Václav Pech na Google.cz

Hledat termín Václav Pech ve Wikipedii

Zkusit najít slovo Václav Pech ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Václav Pech například v evropském vyhledávači Qwant, v Lingea slovnících, ve videích na Youtube, v Microsoft Bing nebo v projektu slovnik.cz.

Vybrané odborné pojmy, osobnosti, termíny a slova

Biografie, životopis, kdo je to Václav Pech?

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Václav Pech? Kdy se narodil Václav Pech? Kde se narodil Václav Pech? Václav Pech je v sekci Sport

Kategorie sport, basketbalistka, václav Pech, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Navzdory veškeré pečlivosti neručíme za úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Václav Pech třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíš podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Václav Pech i v jiné kategorii než je sport.