Kdo je to?
Kdo je Vincenzo Nibali? Životopis Vincenzo Nibali, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Vincenzo Nibali

Kdo je Vincenzo Nibali? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Vincenzo Nibali je profesionální cyklistický závodník. Nibali se narodil na italském ostrově Sicílie ve městě Messina. V 18 letech na MS juniorů 2002 v silniční cyklistice získal svou první bronzovou medaili. V následujícím roce se z juniorů přesunul do kategorie U23 (2003). V roce 2005 se stal profesionálem a podepsal smlouvu s týmem Fassa Bartolo.
První velký úspěch přišel v roce 2010, kdy vyhrál zlato v závodě Vuelta a Espaňa a bronz na Giro d’Italia. Na Giro d’Italia získal o rok pozdě stříbrnou medaili (2011). V dalším roce slavil úspěch na Tour de France 2012, kdy získal bronzovou medaili.
Další úspěšná sezóna vynesla Nibalimu vítězství na Giro d’Italia a stříbro v závodě Vuelta a Espaňa (2013). Vincenzo Nibali zaznamenal největší úspěch kariéry vítězstvím na Tour de France 2014. Další zlaté medaile získal v závodě Giro di Lombardia (2015) a na Giro d’Italie (2016). Rok 2017 přinesl Nibalimu stříbrnou medaili v závodě Vuelta a Espaňa a bronz na Giro d’Italia. O dva roky později se ze stříbrné medaile radoval opět v závodě Giro d’Italia.
Od roku 2020 Nibali závodí v týmu Trek-Segafredo.



Kdo je Vincenzo Nibali? Životopis Vincenzo Nibali, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Vincenzo Nibali

Národnost: italská
Datum narození: 14. 11. 1984
Místo narození: Messina, Itálie

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Vincenzo Nibali sdílet s ostatními na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Znáte termín Afekt? Pamatujete si definici pojmu Opera? Vzpomenete si na definici slova Šambala? Vzpomněli byste si co znamená slovo Špinavé peníze?

Klíčová slova: Vincenzo Nibali, národnost, wikipedie, wiki, život, kde se narodil Vincenzo Nibali?, biografie, místo narození, lexikon, sport, kdy se narodil Vincenzo Nibali?, narození, osobnost, popis, osobnosti, sport

Pojem Vincenzo Nibali je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Vyhledat termín Vincenzo Nibali ve Wikipedii

Zkusit najít výraz Vincenzo Nibali ve vyhledávači Yandex

Vyhledat heslo Vincenzo Nibali ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Vincenzo Nibali na Youtube

Vyhledat výraz Vincenzo Nibali na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Vincenzo Nibali například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikipedii nebo v projektu slovnik.cz.

Často žádané pojmy, osoby, výrazy, osobnosti, odborné termíny a slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Vincenzo Nibali

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Vincenzo Nibali? Kdy se narodil Vincenzo Nibali? Kde se narodil Vincenzo Nibali? Vincenzo Nibali je v sekci Sport

Kategorie sport, krasobruslař, vincenzo Nibali, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Chyby vyhrazeny. Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Vincenzo Nibali řekněme například v projektu Wikipedie, kde můžete najít o mnoho podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Vincenzo Nibali i v jiné kategorii než je sport.