Kdo je to?
Kdo je Tomáš Kalas? Životopis Tomáš Kalas, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tomáš Kalas

Kdo je Tomáš Kalas? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tomáš Kalas je český profesionální obránce, reprezentant a v současnosti hráč druholigového anglického klubu Bristol City FC. Kalas se narodil v moravském městě Olomouc, kde se od mala věnoval atletice v klubu AK Olomouc. V 16 letech jako dorostenec zvítězil ve skoku dalekém na Mistrovství ČR v atletice a ve sprintu na sto metrů skončil třetí. Mimo atletiku se věnoval fotbalu, u kterého také zůstal. V 16 letech hrál Tomáš Kalas za klub SK Sigma Olomouc v kategorii do 17 let a během dalšího půl roku hrál v kategorii do 19 let.
V prvoligovém A-týmu Kalas debutoval v sezóně 2009/10 ještě jako šestnáctiletý. V létě 2010, po Mistrovství Evropy do 17 let, přestoupil do londýnského velkoklubu FC Chelsea. První polovinu sezóny 2010/11 strávil na hostování právě v jeho prvním klubu SK Sigma Olomouc. Druhou polovinu sezóny odehrál v Chelsea, kde odehrál první zápas v únoru roku 2011 za rezervní tým. V následujících dvou sezónách 2011/12 a 2012/13 odehrál v nizozemském klubu Vitesse Arnhem. Po návratu do Londýna podepsal nový pětiletý kontrakt a bojoval o místo v A-týmu, ale během přípravných tréninků se zranil. Po zotavení nastoupil k prvnímu utkání za FC Chelsea v říjnu v sezóně 2013/14 v Anglickém ligovém poháru a k prvnímu utkání v Premier League nastoupil až v dubnu příštího roku proti týmu FC Liverpool.
Následně odešel na půlroční hostování do německého klubu 1. FC Kolín, hrající nejvyšší německou Bundesligu. Po návratu odešel na další hostování do anglického druholigové celku FC Middlesborough, kde se jeho půlroční hostování prodloužilo o další sezónu (2015/16). V této sezóně pomohl svými výkony k návratu klubu do Premier League po sedmi letech.
Další dvě sezóny (2016-18) hostoval Kalas ve druholigovém anglickém klubu FC Fulham. V sezóně 2018/19 hostoval ve druholigovém klubu Bristol City, kam další sezónu 2019/20 přestoupil. (Jednalo se o Kalasův první přestup od roku 2010. Do té doby pouze hostoval).
Jako reprezentant získal na Mistrovství Evropy 2011 s českým týmem stříbrnou medaili. Za reprezentační áčko debutoval roku 2012. Kalas se zúčastnil Eura 2020 roku 2021, kdy se s týmem dostal až do čtvrtfinále, kde tým nestačil na Dánsko.
V roce 2012 Tomáš Kalas získal ocenění Fotbalista roku (kategorie Talent roku).



Kdo je Tomáš Kalas? Životopis Tomáš Kalas, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Tomáš Kalas

Národnost: česká
Datum narození: 15. 5. 1993
Místo narození: Olomouc, Česká republika

Popis osobnosti Tomáš Kalas můžete sdílet s rodinou a kamarády na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Gyros? Znáte termín Utilitarismus? Vzpomněli byste si na význam slova Pixabay? Víte, co je to Ironie?

Klíčová slova: osobnost, Tomáš Kalas, osobnosti, zajímavosti, životopis, sport, kde se narodil Tomáš Kalas?, wikipedie, vysvětlení, život, sport, místo narození, narození, wiki, lexikon, národnost

Pojem Tomáš Kalas je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Tomáš Kalas v dalších zdrojích

Zkusit najít výraz Tomáš Kalas v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat heslo Tomáš Kalas ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Tomáš Kalas ve Wikimedia Commons

Hledejte bez špehování slovo Tomáš Kalas ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít slovo Tomáš Kalas ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Tomáš Kalas například ve vyhledávači Seznam.cz, v Lingea slovnících, v metavyhledávači Info.com, v evropském vyhledávači Qwant nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Tomáš Kalas

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Tomáš Kalas? Kdy se narodil Tomáš Kalas? Kde se narodil Tomáš Kalas? Tomáš Kalas je v kategorii Sport

Napsáno redaktory Superia.cz. Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Tomáš Kalas řekněme ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tomáš Kalas i v jiné kategorii než je sport.