Kdo je to?
Kdo je Margaret Court? Životopis Margaret Court, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Margaret Court

Kdo je Margaret Court? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Margaret Courtová je australská bývalá světová profesionální tenistka č. 1, která je široce považována za jednu z největších hráček v historii tohoto sportu. Vyhrála více grandslamových titulů ve dvouhře než kterákoli jiná hráčka v Open Era, celkem 24. Byla také první ženou, která vyhrála všechny čtyři grandslamové tituly ve dvouhře v jediném roce, a to v roce 1970.
Court začala svou profesionální kariéru v roce 1960 a rychle se dostala na vrchol žebříčku. Poprvé vyhrála Australian Open v roce 1963, French Open v roce 1965 a svůj první titul ve Wimbledonu v roce 1966. Poté dosáhla Grand Slamu v roce 1970 a stala se jedinou hráčkou, které se to podařilo v Open Era. Court také vyhrál US Open v roce 1970 a poté během následujících pěti let vyhrál dalších osm hlavních titulů.
Court byla známá svým silným podáním, silnými údery do země a agresivním stylem hry. Byla také známá svou duševní tvrdostí, často našla způsoby, jak vyhrát, i když byla v nevýhodě. Byla nelítostnou soupeřkou a byla odhodlaná být nejlepší, bez ohledu na to, co to stálo.
Kromě úspěchu na kurtu byla Court také první hráčkou, která byla v roce 1979 uvedena do Mezinárodní tenisové síně slávy a v roce 2003 byla časopisem Tennis Magazine jmenována jednou ze „100 největších všech dob“.
Odkaz Courtové má na sport trvalý dopad a její rekordy pravděpodobně nebudou nikdy překonány. Je inspirací pro mnoho sportovkyň a její úspěchy připravily cestu pro nespočet dalších, kteří následovali její kroky. Margaret Court je skutečně jedním z největších tenisových hráčů, kteří kdy hráli.



Kdo je Margaret Court? Životopis Margaret Court, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Margaret Court

Národnost: australská
Datum narození: 16. července 1942
Místo narození: Albury, Austrálie

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Margaret Court? s jinými osobami na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co označuje výraz Diakritika? Vzpomněli byste si na význam slova Trafika? Znáte pojem Quinoa? Znáte definici termínu Přímá demokracie?

Klíčová slova: životopis, osobnost, místo narození, popis, biografie, sport, vysvětlení, narození, lexikon, wikipedie, informace, wiki, kdy se narodila Margaret Court?, národnost, datum narození, kdo je Margaret Court?

Pojem Margaret Court je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné doporučené zdroje informací

Najít výraz Margaret Court ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Margaret Court ve Wikimedia Commons

Hledat heslo Margaret Court ve vyhledávači Yandex

Hledejte bez špehování slovo Margaret Court ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít slovo Margaret Court ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Margaret Court například v metavyhledávači Info.com, v Google překladači, ve videích na Youtube, ve Wikipedii nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Vybrané odborné pojmy, slova, osobnosti, termíny

Životopis, kdo je Margaret Court? Stručná biografie

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Margaret Court? Kdy se narodila Margaret Court? Kde se narodila Margaret Court? Margaret Court je v kategorii Sport

Kategorie sport, judistka, margaret Court, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Můžete též zkusit najít informace osobnost, osobu, člověka Margaret Court třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Margaret Court i v jiné kategorii než je sport.