Kdo je to?
Kdo je to Antivaxer? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Antivaxer? Lidé, politika

Antivaxer

Jaký je význam slova Antivaxer? Co to znamená?

Antivaxer je člověk, který odmítá očkování. Očkování (též vakcinace) je medicínský proces, který má zabránit propuknutí, případně šíření některých závažných onemocnění. Při očkování se tělo v bezpečné míře setká s touto nemocí a je schopné si proti ní vytvořit protilátky.
Před pandemií Covidu-19 se termín nejčastěji zmiňoval v souvislosti s rodiči, kteří odmítali, aby jejich děti podstupovaly povinná očkování. V tomto případě se kromě zdravotních rizik objevovaly i problémy s tím, že neočkované děti nemůžou být přijímány do školek a dalších zařízení. V období koronavirové pandemie se jako antivaxeři označovali lidé, kteří odmítali podstoupit vakcinaci proti Covidu-19.
Pro odmítání očkování může existovat řada důvodů. Nejčastěji jde o strach z vedlejších účinků očkování nebo dlouhodobých následků. (Nejčastěji se zmiňuje obava z propuknutí autismu, nicméně souvislost mezi očkováním a autismem nebyla nikdy prokázána). Dále může jít o snahu žít "přírodním" způsobem života, kdy si má tělo podle antivaxerů vytvořit vlastní protilátky a nepřijímat prostřednictvím očkování cizí látky. Méně často je důvodem touha nepodvolit se povinnému očkování a boj proti většinové společnosti.



Kdo je to Antivaxer? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Antivaxer? Lidé, politika

Budeme rádi, pokud budete definici slova Antivaxer sdílet s kolegy na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Víte co je Hospitace? Pamatujete si definici pojmu Eurocentrismus? Rozumíte pojmu Mléčná dráha? Vzpomněli byste si co znamená slovo Bazaliom?

Klíčová slova: význam pojmu, politika, politika, termín, přesný výraz, etymologie, vysvětlení, přesný význam, význam slova, význam, synonymum, formulace, co znamená, pojem, odborný výraz, wiki

Pojem Antivaxer je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Najít výraz Antivaxer na Google obrázcích

Hledat výraz Antivaxer ve Wikipedii

Najít slovo Antivaxer ve vyhledávači Qwant

Najít heslo Antivaxer v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Najít slovo Antivaxer ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Antivaxer například ve Wikislovníku, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve Wikipedii nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Antivaxer

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Antivaxer? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Antivaxer? Definice pojmu Antivaxer patří do sekce Politika

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Můžete též zkusit najít informace výraz, text, termín, pojem například ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text. Berte prosím v úvahu, že pojmy mohou mít víc definic v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto termín Antivaxer hledat i v jiných kategoriích (než politika).