Kdo je to?
Kdo je to Chcimír? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Chcimír? Lidé, politika

Chcimír

Jaký je význam slova Chcimír? Co to znamená?

Chcimír je pejorativní označení, které se v českém prostředí začalo objevovat po roce 2022, po útoku Ruské federace na Ukrajinu.
Označení vzniklo ze slov "chci mír", které po začátku ruské války často pronášeli příslušníci té části názorového spektra, která chtěla, aby Ukrajina odevzdala část území Rusku, aby se nebránila agresi vojensky apod. Obecně vzato tato část veřejného mínění částečně či zcela koresponduje s ruským pohledem na věc a s ruskou propagandou, proto jsou tzv. chcimíři také často označováni jako proruští aktivisté. Tento názorový proud u nás i v Evropě silně podporovala dezinformační scéna a část "chcimírů" také například podle zpráv BIS patří buď šiřitelům dezinformací, či k těm, kteří jim podléhají.
Základem pro označení chcimír se stal často prezentovaný názor, že by spojenci neměli Ukrajině dodávat zbraně potřebné k obraně území, protože tím jenom prodlužují válku. "Chcimíři" tak požadují mír za jakoukoli cenu, bez ohledu na mezinárodní právo či ukrajinské obyvatelstvo. Tlak však směřují k Ukrajině, která se má podle nich v zájmu dosažení míru vzdát, zatímco kritice ruského agresora se vyhýbají.
Chcimír je posměšné, sarkastické označení, které používají odpůrci tohoto názorového proudu. Podobně v tomto období vznikla například nadávka dezolát používaná v podobném kontextu.
Méně se uchytil termín "chciválek", kterým tzv. chcimíři častovali své oponenty, a obviňovali je tak například z válečného štváčství.



Kdo je to Chcimír? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Chcimír? Lidé, politika

Budeme rádi, pokud budete definici slova Chcimír sdílet s kolegy na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Víte co je Dual sim? Vzpomněli byste si co znamená slovo Černá díra? Rozumíte pojmu Lamington? Víte co je Dadaismus?

Klíčová slova: přesný výraz, význam, původ slova, lexikon, popis, Chcimír, definice, odborný výraz, heslo, synonymum, etymologie, význam slova, formulace, wikipedie, přesný výraz, slovo

Pojem Chcimír je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Hledat termín Chcimír ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Chcimír na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Chcimír ve Wikimedia Commons

Vyhledat termín Chcimír ve vyhledávači Yandex

Najít termín Chcimír ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Chcimír například v Google obrázcích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, ve Wikislovníku nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledaná hesla, osobnosti, odborné termíny, pojmy, slova

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Chcimír

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Chcimír? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Chcimír? Definice pojmu Chcimír patří do sekce Politika

Kategorie politika, politik proslov, chcimír, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Informace uvedené na těchto stránkách jsou bez záruky. Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Můžete též vyzkoušet hledat informace výraz, text, termín, pojem kupř. na stránkách Wikipedie, kde můžete najít komplexní popis. Nezapomeňte prosím, že každé slovo může mít vícero významů v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než Politika).