Kdo je to?
Kdo je Filip Neusser? Životopis Filip Neusser, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Filip Neusser

Kdo je Filip Neusser? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Filip Neusser je bývalý profesionální brankář v pozemním hokeji, sportovní funkcionář a od roku 2021 předseda Národní sportovní agentury. Neusser se narodil v Praze. Od svých 6 let hrál pozemní hokej za klub HC 1946 Praha. V České reprezentaci působil od roku 1997. V roce 1998 se zúčastnil halového mistrovství Evropy do 21 let, kde byl teprve v 16 letech vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Brankářem turnaje byl rovněž vyhlášen na Mistrovství Evropy 2013 divize A v belgickém městě Boom. Za Českou reprezentaci odehrál doposud více než 150 utkání.
Po střední škole studoval na Fakultě tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Karlově v Praze. Jako profesionál začal v roce 2003 v Německé soutěži. Poté přestoupil do Anglie do klubu HC Teddington (sezóna 2005-06). Následující sezónu 2006-07 odehrál v německém klubu Gladbacher HTC. Po sezóně se stěhoval do italského klubu HC Bra (sezóna 2007-08), odkud se vrátil zpět do Německa, do klubu Mannheimer HC (2008-09). Poté hrál chvíli v roce 2010 za španělský klub Tabuiente Las Palmas, odkud se na 2 roky vrátil opět do Německa, tentokrát do klubu Münchner SC (2010-12). Následoval přestup do anglického klubu East Grinstead Hockey Club, se kterým se dvakrát radoval z mistrovského titulu anglické ligy (2012-13 a 2013-14). Ve finále 2014 na stadionu Wembley byl vyhlášen nejlepším brankářem zápasu.
Během let 2007-13 zastával funkci místopředsedy Českého svazu pozemního hokeje a trénoval také reprezentaci žen. Po sezóně 2013-14 kandidoval do zastupitelstva pro Prahu 3, kam byl následně zvolen.
Vláda dne 17. 5. 2021 zvolila Filipa Neussera jako předsedu Národní sportovní agentury (nástupce Milana Hniličky). Filip Neusser je jedním ze zakladatelů sportovní značky oblečení FNBrand.



Kdo je Filip Neusser? Životopis Filip Neusser, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Filip Neusser

Národnost: česká
Datum narození: 16. 9. 1981
Místo narození: Praha, Československo

Popis osobnosti Filip Neusser můžete sdílet s jinými lidmi prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Vzpomenete si na definici slova Projekt Gutenberg? Znáte definici termínu Fatalismus? Vzpomněli byste si co znamená slovo Dharma? Pamatujete si definici pojmu Oxygenoterapie?

Klíčová slova: narození, kdy se narodil Filip Neusser?, životopis, informace, národnost, osobnost, sport, život, kde se narodil Filip Neusser?, popis, Filip Neusser, kdo je Filip Neusser?, Filip Neusser, vysvětlení, sport, místo narození

Pojem Filip Neusser je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Vyhledat slovo Filip Neusser ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít výraz Filip Neusser ve vyhledávači Yandex

Vyhledat heslo Filip Neusser v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Najít pojem Filip Neusser na Google.cz

Zkusit najít slovo Filip Neusser ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Filip Neusser například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Yahoo.com, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Google překladači.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Životopis, kdo je Filip Neusser? Stručná biografie

Teďka už zajisté víte Kdo je to Filip Neusser? Kdy se narodil Filip Neusser? Kde se narodil Filip Neusser? Filip Neusser patří do kategorie Sport

Kategorie sport, motorkář, filip Neusser, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Přes neustálou opakovanou kontrolu mohou být v textech chyby za něž se předem omlouváme. Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Filip Neusser dejme tomu například na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít rozsáhlejší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Filip Neusser i v jiné kategorii než je sport.