Kdo je to?
Kdo je to Zápasník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Zápasník? Lidé, sport

Zápasník

Jaký je význam slova Zápasník? Co to znamená?

Zápasník je sportovec, který vyniká zejména svou fyzickou a mentální sílou a také obratností. Tyto schopnosti využívá k tomu, aby přemohl svého soupeře.
Zápas jako sportovní disciplína vznikl již ve starověku. Od té doby se postupně vyvíjel a postupně začaly vznikat nové bojové sporty a bojová umění. Mezi bojové sporty řadíme např. box, kickbox, thajský box, savate (Francie). V asijských kulturách vznikala bojová umění jako karate, aikidó (Japonsko), kung-fu (Čína), eskrima (Filipíny), aj.
Ze samotné podstaty řecko-římského zápasu vznikaly sporty jako brazilské jiu-jitsu, japonské sumó a judo, ruské sambo, wrestling a mnoho dalších.
V některých bojových sportech zápasníci bojují v boxerských rukavicích a s chrániči na zuby, jinde zase v tradičním oděvu – kimonu. Zápasí se v ringu, oktagonu (v kleci) nebo na žíněnkách.
V posledních dekádách se velmi oblíbeným sportem stalo MMA (mixed martial arts), neboli smíšené bojové umění. Zápasník MMA většinou ovládá více než jeden styl boje. Čím více stylů boje zápasník zná, tím větší má výhodu nad svým oponentem. Ve světě sportu jsou zápasníci rozděleni do několika váhových kategorií (muší, lehká, střední, polotěžká, těžká váha, atp.)
Mezi nejúspěšnější MMA zápasníky historie patří Američan Jon Bones Jones, který kombinoval kickbox společně s brazilským jiu-jitsu. Mezi další úspěšné MMA zápasníky patří bratři Nick a Nate Diazovi, irský zápasník Connor McGregor, Khabib Nurmagomedov, Chamzat Chimaev nebo český zápasník Jiří Procházka.
Dvě zlaté olympijské medaile má na svém kontě český judista Lukáš Krpálek.
Ve 20. století se díky filmovému průmyslu stali propagátory bojových umění a sportů herci jako Bruce Lee, Chuck Norris, Jet-Li, Jackie Chan, Jean Claude Van Damme, Sylvester Stallone nebo Steven Seagal.



Kdo je to Zápasník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Zápasník? Lidé, sport

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomenete si na definici slova Životní pojištění? Pamatujete si definici pojmu Sushi? Vzpomněli byste si co znamená slovo Státní příslušnost? Vzpomněli byste si co znamená slovo Švédská bedna?

Klíčová slova: přesný výraz, termín, wikipedie, formulace, přesný význam, odborný výraz, informace, etymologie, vysvětlení, přesný výraz, heslo, sport, co znamená, význam, slovo, sport

Pojem Zápasník je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Zápasník ve Wikimedia Commons

Najít pojem Zápasník ve Wikislovníku

Hledat slovo Zápasník v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Najít slovo Zápasník ve vyhledávači Yahoo

Najít slovo Zápasník ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Zápasník například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Lingea slovnících, v Google obrázcích, ve fulltextu Yahoo.com nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Zápasník

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Zápasník? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Zápasník? Definice pojmu Zápasník je v sekci Sport

Kategorie sport, Monako formule, zápasník, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Doporučujeme taktéž hledat informace pojem, slovo, termín, definici například v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíš delší text. Berte prosím v úvahu, že pojmy mohou mít víc definic v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto termín Zápasník hledat i v jiných kategoriích (než sport).