Kdo je to?
Kdo je Eva Pavlová? Životopis Eva Pavlová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Eva Pavlová

Kdo je Eva Pavlová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Eva Pavlová je česká první dáma, manželka prezidenta republiky Petra Pavla.
Na gymnáziu se věnovala sportovní střelbě, což byl jeden z důvodů, proč v dalším studiu pokračovala na Vojenskou odbornou školu žen. Následně pokračovala ve studiu na Vojenské politické akademii Klementa Gottwalda. Kvůli vojenské kariéře vstoupila do KSČ, ze strany vystoupila během listopadových událostí roku 1989, během prezidentské kampaně Petra Pavla pak své členství v Komunistické straně označila za chybu.
V armádě zůstala i po revoluci, do výslužby odešla v roce 2015 s hodností podplukovnice. Spolu s Petrem Pavlem odjela do Bruselu, kde působil jako předseda Vojenského výboru NATO. Po návratu pracovala v mediačním centru. Do jejího života zasáhla nemoc - rakovina štítné žlázy, ze které se však vyléčila.
Její manžel Petr Pavel se stal českým prezidentem po volbách v roce 2023, a Pavlová se tak stala první dámou České republiky. Během kampaně avizovala, že chce být aktivní první dámou a zaměřovat se hlavně na témata spojená s rodinou a postavením žen ve společnosti.
Její první manželství skončilo rozvodem, za Petra Pavla se provdala v roce 2004.
V roce 2022 kandidovala v komunálních volbách do zastupitelstva obce Černouček, ve volbách uspěla a stala se zastupitelkou.



Kdo je Eva Pavlová? Životopis Eva Pavlová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Hlavní informace o osobě Eva Pavlová

Národnost: česká
Datum narození: 5. listopadu 1964
Místo narození: Šumperk

Popis osobnosti Eva Pavlová můžete sdílet s vašimi známými a kamarády na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Znáte definici termínu SPU? Znáte pojem Cimbuří? Vzpomněli byste si co označuje výraz Kreditní karta? Vzpomenete si na definici slova Vortex?

Klíčová slova: Eva Pavlová, lexikon, politika, biografie, osobnost, kdo je Eva Pavlová?, osobnosti, wikipedie, politika, zajímavosti, místo narození, informace, datum narození, národnost, vysvětlení, wiki

Pojem Eva Pavlová je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o frázi Eva Pavlová

Vyhledat výraz Eva Pavlová ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Eva Pavlová ve Wikimedia Commons

Hledat frázi Eva Pavlová ve vyhledávači Yandex

Hledejte bez špehování slovo Eva Pavlová ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Eva Pavlová na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Eva Pavlová například ve vyhledávači Seznam.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Yahoo.com, v evropském vyhledávači Qwant nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Eva Pavlová

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Eva Pavlová? Kdy se narodila Eva Pavlová? Kde se narodila Eva Pavlová? Eva Pavlová se nachází v sekci Politika

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Omlouváme se za možné chyby v textech. Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Eva Pavlová řekněme ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Eva Pavlová i v jiné kategorii než je politika.