Kdo je to?
Kdo je to Extremista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Extremista? Lidé, politika

Extremista

Jaký je význam slova Extremista? Co to znamená?

Extremista je člověk, který vyznává ideologii, víru nebo názory, která stojí proti ústavním a zákonným principům a také proti standardům běžné společnosti. Obvykle je extremista motivován rasovou, náboženskou, sociální nebo národnostní nenávistí. Také se projevuje agresivním chováním - ať už ve verbální nebo fyzické rovině.
Extremismus je široký pojem, který zahrnuje projevy fanatismu, radikalismu, rasismu či xenofobie; spadá sem i terorismus. Motivace k extrémistickému chování mohou být různé. Na začátku může být sociální a finanční nespokojenost, která vede k odporu vůči většinové společnosti. Extremismus bývá zaviněn propagandou ve prospěch nějaké politické ideologie nebo náboženství. K extremismu může vést i snaha prosadit změnu ve společenském uspořádání nebo jiné politické směřování státu.
Extremisté a organizované extremistické skupiny jsou ve většině zemí pod drobnohledem policejních orgánů, protože jsou považováni za ohrožení společnosti a státu.



Kdo je to Extremista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Extremista? Lidé, politika

Tento text (Extremista) můžete sdílet s přáteli na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Znáte definici termínu Nepotismus? Znáte pojem Malware? Vzpomněli byste si co označuje výraz Těžká voda? Vzpomenete si na definici slova NRKI?

Klíčová slova: význam, Extremista, formulace, vysvětlení, přesný výraz, přesný význam, původ slova, odborný výraz, význam slova, politika, přesný výraz, wikipedie, politika, Extremista, popis, co znamená

Pojem Extremista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Najít heslo Extremista ve vyhledávači Qwant

Najít heslo Extremista ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem Extremista na Youtube

Hledat termín Extremista ve Wikislovníku

Vyhledat výraz Extremista ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Extremista například v metavyhledávači Info.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve ruském vyhledávači Yandex nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Extremista

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Extremista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Extremista? Definice pojmu Extremista patří do kategorie Politika

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Zkuste hledat informace pojem, slovo, termín, heslo, definici, výraz například v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text. Nezapomeňte, že termíny a hesla mohou mít víc významů v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než Politika).