Kdo je to?
Kdo je Jiří Procházka? Životopis Jiří Procházka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jiří Procházka

Kdo je Jiří Procházka? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Český bojovník ve smíšených bojových uměních Jiří Procházka je šampionem v polotěžké váhové kategorii. V roce 2013 získal titul organizace GCF. Trénuje pod dohledem dvou zkušených trenérů v brněnském klubu Jetsaam Gym. Vystudoval vysokou školu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity v oboru Speciální edukace bezpečnostních složek, kterou absolvoval s titulem bakalář.
Procházka původně začal koketovat s thajským boxem. I tam vynikal, neboť v roce 2011 získal na mistrovství republiky titul ve své váhové kategorii. I přes úspěchy začal pomrkávat po MMA, kam přešel v roce 2012. Jako první zápas nastoupil proti Stanislavu Futerovi a vyhrál. Rázem se stal českou jedničkou v polotěžké váze a začal sbírat jedno vítězství za druhým.
Přišel rok 2015 a Procházka dostal nabídku, která se neodmítá. Podepsal smlouvu s japonskou organizací Rizin Fighting Federation. Svoji popularitu získal především agresivním stylem boje a hodně svérázným chováním v ringu. Jako křest podstoupil svůj první zápas proti japonskému favoritovi Satoši Išiimu. Hned v druhé minutě rozhodčí zápas ukončil díky Procházkovu kopu přímo na hlavu. Další vítězství slavil v zápase proti Vadimu Nemkovi. Procházka opět zvítězil. Potom ale okusil, jak chutná prohra. Prohrál na KO s Muhammedem Lawalem. Od té doby sbíral jedno vítězství za druhým. Své bojové umění dotáhl až k historickému prvnímu šampionu polotěžké váhy organizace Rizin FF.
16. ledna 2020 Jiří Procházka podepsal kontrakt v lize UFC. Šel do toho s myšlenkou utkat se o mistrovský titul v této prestižní soutěži. Po našich dalších šampionech se tak stal pátým Čechem bojujícím v nejslavnější MMA soutěži. Bojoval a vyhrával. Posunul se v celkovém hodnocení na osmé místo ve světovém žebříčku polotěžké váhy. Stal se nejlepším českým bojovníkem MMA.



Kdo je Jiří Procházka? Životopis Jiří Procházka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Jiří Procházka

Národnost: česká
Datum narození: 14. října 1992
Místo narození: Hostěradice

Tento text (Jiří Procházka) můžete samozřejmě sdílet s přáteli na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co znamená slovo Šalotka? Vzpomněli byste si na význam slova Lodyha? Víte, co je to Nesesér? Znáte definici termínu Hrdobec?

Klíčová slova: sport, sport, místo narození, osobnosti, Jiří Procházka, informace, národnost, wiki, vysvětlení, život, zajímavosti, lexikon, wikipedie, osobnost, datum narození, Jiří Procházka

Pojem Jiří Procházka je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Najít slovo Jiří Procházka ve Wikislovníku

Hledejte bez špehování slovo Jiří Procházka ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Jiří Procházka ve fulltextu Seznam.cz

Hledat výraz Jiří Procházka ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Jiří Procházka na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Jiří Procházka například ve fulltextu Yahoo.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v evropském vyhledávači Qwant nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Biografie, životopis, kdo je to Jiří Procházka?

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Jiří Procházka? Kdy se narodil Jiří Procházka? Kde se narodil Jiří Procházka? Jiří Procházka patří do kategorie Sport

Text napsán pro Superia.cz. Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Jiří Procházka kupř. na české Wikipedii, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jiří Procházka i v jiné kategorii než je sport.