Kdo je to?
Kdo je Eva Zamrazilová? Životopis Eva Zamrazilová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Eva Zamrazilová

Kdo je Eva Zamrazilová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Eva Zamrazilová je česká ekonomka, která se narodila v Praze dne 8. května 1961.
Studovala na Vysoké škole ekonomické (VŠE) v Praze na Národohospodářské fakultě, kde získala titul Ing. Následně pokračovala na Katedře statistiky téže fakulty v doktorském studiu, které úspěšně zakončila v roce 1990 promocí a byl jí udělen titul CSc.
Po studiu vyučovala na VŠE ekonomickou statistiku a teorii statistiky a byla vědeckou pracovnicí v Ústavu prognózování VŠE v Praze. Pracovala i na Československé akademii věd v Ekonomickém ústavu a mimo akademii ve Výzkumném ústavu práce a sociálních věcí.
Během 90. let 20. století se zajímala o transformaci české ekonomiky. V této době vycestovala do zahraničí na několik krátkodobých stáží.
Od roku 1994 do 2008 byla součástí týmu hlavního ekonoma Komerční banky a podílela se na makroekonomických analýzách a prognózách. Dne 1. března 2008 nastoupila do funkce členky bankovní rady České národní banky, do které ji jmenoval tehdejší prezident Václav Klaus. V radě byla do vypršení svého mandátu 28. února 2014. Poté se 1. srpna 2014 stala hlavní ekonomkou České bankovní asociace. V této funkci setrvala do 24. ledna 2018. Několik měsíců předtím byla navržena vládou na předsedkyni Národní rozpočtové rady, která měla nově vzniknout. Do funkce nastoupila 5. ledna 2018 a zůstala v ní do 30. června 2022. Před koncem jejího působení v Národní rozpočtové radě ji prezident Miloš Zeman jmenoval viceguvernérkou České národní banky a členkou bankovní rady tamtéž. Obou funkcí se ujala 1. července 2022.
V roce 2014 se Eva Zamrazilová rozhodla kandidovat do Evropského parlamentu. Kandidovala z pozice nestraníka na třetím místě kandidátky strany ODS. Ve volbách však ODS získala pouze 7,67 % a straně tak připadly jen dva mandáty. Z tohoto důvodu se členkou Evropského parlamentu nestala.



Kdo je Eva Zamrazilová? Životopis Eva Zamrazilová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Hlavní informace o osobě Eva Zamrazilová

Národnost: česká
Datum narození: 8. května 1961
Místo narození: Praha

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Eva Zamrazilová sdílet s rodinou a kamarády na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomenete si na definici slova Úvaha? Vzpomenete si na definici slova Píka? Vzpomněli byste si co znamená slovo Syrovátka? Vzpomněli byste si na význam slova Audiokniha?

Klíčová slova: kde se narodila Eva Zamrazilová?, osobnosti, Eva Zamrazilová, místo narození, politika, kdo je Eva Zamrazilová?, životopis, kdy se narodila Eva Zamrazilová?, zajímavosti, informace, popis, národnost, datum narození, život, osobnost, wiki

Pojem Eva Zamrazilová je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Eva Zamrazilová v dalších zdrojích

Zkusit najít frázi Eva Zamrazilová ve vyhledávači Yahoo

Hledat slovo Eva Zamrazilová na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Eva Zamrazilová na Youtube

Hledejte bez špehování slovo Eva Zamrazilová ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít pojem Eva Zamrazilová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Eva Zamrazilová například v evropském vyhledávači Qwant, v Lingea slovnících, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Google překladači.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Eva Zamrazilová

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Eva Zamrazilová? Kdy se narodila Eva Zamrazilová? Kde se narodila Eva Zamrazilová? Eva Zamrazilová je v kategorii Politika

Sepsáno redaktory Superia.cz. Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Eva Zamrazilová řekněme v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Eva Zamrazilová i v jiné kategorii než je politika.