Kdo je to?
Kdo je Helena Horská? Životopis Helena Horská, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Helena Horská

Kdo je Helena Horská? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Helena Horská je ekonomka a odbornice na měnovou politiku. Na Vysoké škole ekonomické v Praze vystudovala ekonomii a získala doktorský titul. V roce 2001 obdržela cenu Mladý ekonom. Během zahraniční stáže působila na Institutu světové ekonomiky v německém Kielu, kde se věnovala hlavně inflaci a jejím dopadům na ekonomiku. V současné době je spojená s bankou Raiffeisenbank, pro kterou pracuje jako hlavní ekonomka a zasedá i v dozorčí radě. Vedle toho je členkou Vědeckého grémia České bankovní asociace.
Věnuje se rovněž poradní a konzultační činnosti. Mimo jiné je členkou platformy KoroNERV-20, která se zaměřuje na hledání cest, jak zmírnit dopady pandemie covidu-19 na společnost a hospodářství. V rámci této iniciativy spolupracuje s dalšími známými osobnostmi, například s prezidentskou kandidátkou Danuší Nerudovou nebo s ekonomem Tomášem Sedláčkem. Mezi lety 2018 až 2020 působila u Ministerstva financí jako nezávislý člen Výboru pro rozpočtové prognózy. Od roku 2022 patří mezi poradce premiéra Petra Fialy, kterému radí ohledně ekonomických témat. Příležitostně se věnuje také přednáškám na vysokých školách. Je vdaná a má dvě děti.



Kdo je Helena Horská? Životopis Helena Horská, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Hlavní informace o osobě Helena Horská

Národnost: česká
Datum narození: 27. listopadu 1974
Místo narození: Rychnov nad Kněžnou

Popis osobnosti Helena Horská můžete sdílet s dalšími osobami na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Rozumíte pojmu Polyartróza? Vzpomněli byste si na význam slova Mazanec? Znáte definici termínu Kánoe? Znáte definici termínu Rozvracení republiky?

Klíčová slova: životopis, národnost, kdo je Helena Horská?, Helena Horská, místo narození, wikipedie, politika, informace, vysvětlení, narození, kde se narodila Helena Horská?, Helena Horská, wiki, život, kdy se narodila Helena Horská?, zajímavosti

Pojem Helena Horská je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Hledejte bez špehování slovo Helena Horská ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít pojem Helena Horská ve Wikipedii

Vyhledat heslo Helena Horská v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat termín Helena Horská ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Helena Horská ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Helena Horská například ve fulltextu Yahoo.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Google překladači.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to Helena Horská?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Helena Horská? Kdy se narodila Helena Horská? Kde se narodila Helena Horská? Helena Horská se nachází v kategorii Politika

Text napsán pro Superia.cz. Přes veškerou snahu je možné, že v text bude obsahovat chyby. Předem se za ně omlouváme. Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Helena Horská například ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Helena Horská i v jiné kategorii než je politika.