Kdo je to?
Kdo je to Kapitalista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Kapitalista? Lidé, politika

Kapitalista

Jaký je význam slova Kapitalista? Co to znamená?

Kapitalismus je ekonomický systém, který je postaven na volném trhu a soukromém majetku a generování zisku. Kapitalista je tedy člověk, který vyznává myšlenku kapitalismu a také se v kapitalistickém systému aktivně pohybuje.
Kapitalismus se vyvíjel již od 16. století, jeho rozkvět však začal ve století 19. a především 20. V reakci a také jako kritika kapitalistického systému vznikl komunismus.
V určitém kontextu může mít slovo kapitalista i negativně zabarvený význam - v takovém případě je výraz použit pro bezskrupulózního člověka, který myslí jen na svůj zisk. V tomto významu se slovo používalo především v dobách komunistického režimu.



Kdo je to Kapitalista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Kapitalista? Lidé, politika

Zaujala vás definice slova Kapitalista? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Znáte pojem Vykoupení? Vzpomněli byste si co označuje výraz Kultura? Pamatujete si definici pojmu Skenování? Znáte termín MŠMT?

Klíčová slova: odborný výraz, co znamená, wiki, politika, popis, přesný význam, lexikon, vysvětlení, pojem, etymologie, informace, synonymum, původ slova, termín, heslo, přesný výraz

Pojem Kapitalista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kapitalista ve Wikimedia Commons

Najít heslo Kapitalista ve Wikipedii

Zkusit najít heslo Kapitalista ve Wikislovníku

Zkusit najít slovo Kapitalista ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Kapitalista ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Kapitalista například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Google obrázcích, ve Wikislovníku nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Kapitalista

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Kapitalista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Kapitalista? Definice pojmu Kapitalista je v kategorii Politika

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Omlouváme se za případné neaktuální údaje a pravopisné chyby na webových stránkách. Snažíme se neustále zlepšovat obsah a kvalitu stránek, a vaše zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Děkujeme za pochopení.Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pokuste se vyhledat informace pojem, text, definici, například na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text. Berte prosím na vědomí, že slovní spojení mívají několik různých významů v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie politika.