Kdo je to?
Kdo je to Kapitalista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Kapitalista? Lidé, politika

Kapitalista

Co znamená a jaký je význam slova Kapitalista?

Kapitalismus je ekonomický systém, který je postaven na volném trhu a soukromém majetku a generování zisku. Kapitalista je tedy člověk, který vyznává myšlenku kapitalismu a také se v kapitalistickém systému aktivně pohybuje.
Kapitalismus se vyvíjel již od 16. století, jeho rozkvět však začal ve století 19. a především 20. V reakci a také jako kritika kapitalistického systému vznikl komunismus.
V určitém kontextu může mít slovo kapitalista i negativně zabarvený význam - v takovém případě je výraz použit pro bezskrupulózního člověka, který myslí jen na svůj zisk. V tomto významu se slovo používalo především v dobách komunistického režimu.



Kdo je to Kapitalista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Kapitalista? Lidé, politika

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Znáte pojem Vykoupení? Víte co je Paradentóza? Pamatujete si definici pojmu Skenování? Vzpomněli byste si co označuje výraz Šoková terapie?

Klíčová slova: popis, politika, lexikon, etymologie, odborný výraz, přesný význam, synonymum, politika, význam slova, informace, definice, termín, slovo, pojem, původ slova, co znamená

Pojem Kapitalista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Kapitalista

Hledat videa s názvem Kapitalista na Youtube

Zkusit najít heslo Kapitalista v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat výraz Kapitalista ve Wikipedii

Hledejte bez špehování slovo Kapitalista ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít výraz Kapitalista ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Kapitalista například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Lingea slovnících, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Náhodných výběr z osobností, slov odborných termínů, pojmů a hesel

Vysvětlení významu slova Kapitalista, definice, vysvětlení pojmu

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Kapitalista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Kapitalista? Definice pojmu Kapitalista patří do kategorie Politika

Kategorie politika, první ministr, kapitalista, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Vyzkoušejte nalézt informace výraz, slovo, definici, slovíčko např. v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete podrobný text. Berte prosím v potaz, že jednotlivá slova mohou mít víc definic podle různých oborů. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než Politika).