Kdo je to?
Kdo je Karel Řehka? Životopis Karel Řehka, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Karel Řehka

Kdo je Karel Řehka? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Karel Řehka je český generál, od roku 2022 náčelník Generálního štábu Armády České republiky.
Vystudoval Vojenské gymnázium a následně Vysokou vojenskou školu pozemního vojska ve Vyškově. Absolvoval též kurz na Královské vojenské akademii v Sandhurstu ve Spojeném království a kurz RANGER ve Spojených státech.
V české armádě byl u prostějovské 6. speciální brigády a poté velel Skupině leteckých návodčích u 32. základny taktického letectva v Náměšti nad Oslavou. Následně dlouhodobě působil u 601. skupiny speciálních sil, které nakonec v letech 2010-2014 velel. Poté se stal ředitelem Ředitelství speciálních sil Ministerstva obrany ČR.
Během své vojenské kariéry působil několikrát v zahraničních misích a na zahraničních postech v rámci NATO - v roce 1999 v Jugoslávii, následně opakovaně v Afgánistánu; v letech 2006 - 2009 pak pracoval na oddělení speciálních sil na velitelství sil rychlé reakce NATO v Rheindahlenu v Německu; posléze pak jako zástupce velitele Mnohonárodní divize severovýchod v Elblągu.
V roce 2020 se Karel Řehka stal ředitelem Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB).
Poté se však vrátil zpátky do armády. V červenci 2022 se stal náčelníkem Generálního štábu Armády České republiky. V roce 2023 byl povýšen do hodnosti generálporučíka.



Kdo je Karel Řehka? Životopis Karel Řehka, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Základní údaje o osobě Karel Řehka

Národnost: česká
Datum narození: 1. února 1975
Místo narození: Tišnov

Zaujala vás biografie osobnosti Karel Řehka? Potom se podělte s vašimi sledujícími na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Rozumíte pojmu Vesmír? Znáte pojem Jíška? Znáte definici termínu Abolice? Vzpomenete si na definici slova Zvratné sloveso?

Klíčová slova: biografie, wikipedie, datum narození, osobnost, wiki, Karel Řehka, narození, Karel Řehka, zajímavosti, popis, národnost, kde se narodil Karel Řehka?, kdo je Karel Řehka?, informace, vysvětlení, osobnosti

Pojem Karel Řehka je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Karel Řehka

Hledat videa s názvem Karel Řehka na Youtube

Zkusit najít heslo Karel Řehka na Google.cz

Vyhledat termín Karel Řehka ve vyhledávači Yandex

Najít termín Karel Řehka ve Wikipedii

Najít výraz Karel Řehka ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Karel Řehka například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, ve videích na Youtube nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Tipy na další významy slov, osobnosti, pojmy a termíny

Stručná biografie, resp. životopis osoby Karel Řehka

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Karel Řehka? Kdy se narodil Karel Řehka? Kde se narodil Karel Řehka? Karel Řehka patří do kategorie Politika

Kategorie politika, náčelník štábu, karel Řehka, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Provozovatel neodpovídá za správnost, úplnost a aktuálnost tohoto obsahu. Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Karel Řehka např. v internetové Wikipedii, kde můžete najít nejspíše podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Karel Řehka i v jiné kategorii než je politika.