Kdo je to?
Kdo je Martin Nejedlý? Životopis Martin Nejedlý, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Martin Nejedlý

Kdo je Martin Nejedlý? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Martin Nejedlý je český podnikatel a politik. Od roku 2014 působil jako poradce prezidenta Miloše Zemana.
V roce 2002 založil a stal se předsedou představenstva společnosti ENE INVESTMENT, která od roku 2007 spolupracuje s ruským LUKOILEM pod značkou společnosti LUKOIL Aviation Czech. LUKOIL je největší ruská společnost zabývající se těžbou a zpracováním ropy. I právě kvůli těmto vazbám je Nejedlý často vnímán jako osoba spojená s nejvyššími patry ruského businessu, ale také obecně s Putinovým režimem.
Právě vazby na Ruskou federaci a její režim často vzbuzují kontroverze v Nejedlého politické kariéře.
Martin Nejedlý má blízký vztah s prezidentem Milošem Zemanem. Od roku 2009 do roku 2018 působil na pozici místopředsedy ve Straně práv občanů ZEMANOVCI. V roce 2014 začal působit jako Zemanův poradce. Nemá však žádnou oficiální funkci a jeho aktivita na Pražském hradě tak často vyvolává otázky a nelibost veřejnosti i institucí - není totiž jasné, co je jeho úkolem, s kým jedná a za jakým účelem. Média hovoří o výrazném proruském vlivu, který Nejedlý přinesl do politiky Pražského hradu. Za kontroverzní je považována skutečnost, že byl Nejedlému vystaven diplomatický pas, ačkoli nezastává žádnou volenou ani oficiální funkci. Přestože byl prezident Zeman během svých dvou mandátů několikrát vyzýván, aby s Martinem Nejedlým přestal spolupracovat, zůstává Nejedlý stále v jeho poradním týmu.



Kdo je Martin Nejedlý? Životopis Martin Nejedlý, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Základní informace o osobě Martin Nejedlý

Národnost: česká
Datum narození: 7. července 1966
Místo narození: Kunovice, Uherskohradištsko

Líbí se stručný životopis s osobou Martin Nejedlý? Pak se podělte s dalšími osobami prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Víte co je Rekord? Vzpomenete si na definici slova Gogouni? Rozumíte pojmu Refrén? Vzpomněli byste si na význam slova Zemské jádro?

Klíčová slova: osobnosti, narození, životopis, wikipedie, národnost, vysvětlení, kdo je Martin Nejedlý?, wiki, popis, informace, osobnost, Martin Nejedlý, zajímavosti, biografie, lexikon, datum narození

Pojem Martin Nejedlý je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Martin Nejedlý

Najít pojem Martin Nejedlý na Google.cz

Hledejte bez špehování slovo Martin Nejedlý ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat výraz Martin Nejedlý ve vyhledávači Yahoo

Najít heslo Martin Nejedlý ve Wikipedii

Hledat výraz Martin Nejedlý ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Martin Nejedlý například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Microsoft Bing, ve ruském vyhledávači Yandex nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Biografie, životopis, kdo je to Martin Nejedlý?

Nyní již víte Kdo je to Martin Nejedlý? Kdy se narodil Martin Nejedlý? Kde se narodil Martin Nejedlý? Martin Nejedlý se nachází v kategorii Politika

Sepsáno redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Martin Nejedlý řekněme třeba v projektu Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Martin Nejedlý i v jiné kategorii než je politika.