Kdo je to?
Kdo je Martin Nejedlý? Životopis Martin Nejedlý, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Martin Nejedlý

Kdo je Martin Nejedlý? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Martin Nejedlý je český podnikatel a politik. Od roku 2014 působil jako poradce prezidenta Miloše Zemana.
V roce 2002 založil a stal se předsedou představenstva společnosti ENE INVESTMENT, která od roku 2007 spolupracuje s ruským LUKOILEM pod značkou společnosti LUKOIL Aviation Czech. LUKOIL je největší ruská společnost zabývající se těžbou a zpracováním ropy. I právě kvůli těmto vazbám je Nejedlý často vnímán jako osoba spojená s nejvyššími patry ruského businessu, ale také obecně s Putinovým režimem.
Právě vazby na Ruskou federaci a její režim často vzbuzují kontroverze v Nejedlého politické kariéře.
Martin Nejedlý má blízký vztah s prezidentem Milošem Zemanem. Od roku 2009 do roku 2018 působil na pozici místopředsedy ve Straně práv občanů ZEMANOVCI. V roce 2014 začal působit jako Zemanův poradce. Nemá však žádnou oficiální funkci a jeho aktivita na Pražském hradě tak často vyvolává otázky a nelibost veřejnosti i institucí - není totiž jasné, co je jeho úkolem, s kým jedná a za jakým účelem. Média hovoří o výrazném proruském vlivu, který Nejedlý přinesl do politiky Pražského hradu. Za kontroverzní je považována skutečnost, že byl Nejedlému vystaven diplomatický pas, ačkoli nezastává žádnou volenou ani oficiální funkci. Přestože byl prezident Zeman během svých dvou mandátů několikrát vyzýván, aby s Martinem Nejedlým přestal spolupracovat, zůstává Nejedlý stále v jeho poradním týmu.



Kdo je Martin Nejedlý? Životopis Martin Nejedlý, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Hlavní informace o osobě Martin Nejedlý

Národnost: česká
Datum narození: 7. července 1966
Místo narození: Kunovice, Uherskohradištsko

Popis osobnosti Martin Nejedlý můžete sdílet s ostatními na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Víte co je Rekord? Pamatujete si definici pojmu Dimise? Rozumíte pojmu Refrén? Vzpomněli byste si co znamená slovo Mediální výchova?

Klíčová slova: kde se narodil Martin Nejedlý?, wiki, národnost, wikipedie, politika, osobnosti, Martin Nejedlý, politika, život, místo narození, kdy se narodil Martin Nejedlý?, Martin Nejedlý, životopis, popis, narození, vysvětlení

Pojem Martin Nejedlý je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby

Zkusit najít pojem Martin Nejedlý na Google.cz

Vyhledat termín Martin Nejedlý ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít heslo Martin Nejedlý ve vyhledávači Yandex

Hledejte bez špehování slovo Martin Nejedlý ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat heslo Martin Nejedlý ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Martin Nejedlý například ve videích na Youtube, v Google překladači, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikipedii nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Tipy na další významy slov, osobnosti, pojmy a termíny

Stručná biografie, resp. životopis osoby Martin Nejedlý

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Martin Nejedlý? Kdy se narodil Martin Nejedlý? Kde se narodil Martin Nejedlý? Martin Nejedlý je v sekci Politika

Kategorie politika, vlajka barevná, martin Nejedlý, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Informace obsažené na našich webových stránkách byly pečlivě zkontrolovány. I přesto však nepřebíráme odpovědnost za případné chyby. Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Zkuste hledat informace osobnost, osobu, člověka Martin Nejedlý např. na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Martin Nejedlý i v jiné kategorii než je politika.