Kdo je to?
Kdo je Petra Kvitová? Životopis Petra Kvitová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Petra Kvitová

Kdo je Petra Kvitová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Petra Kvitová je profesionální tenistka a jedna z nejúspěšnějších českých hráček. Vyrůstala ve Fulneku a v rodném Bílovci vystudovala Gymnázium Mikuláše Koperníka. U tenisových začátků stál otec Jiří, který ji několik let trénoval. Poté začala trénovat v tenisovém klubu TK Agrofert Prostějov. Od prvních let kariéry prokazovala nadání pro tenis a v roce 2006 se stala talentem roku v soutěži Zlatý kanár. O rok později se poprvé dostala na profesionální okruh WTA Tour. V roce 2008 se zúčastnila několika turnajů a připsala si výhry nad vysoce postavenými hráčkami včetně bývalé světové jedničky Venus Williamsové. Vedle toho se poprvé zúčastnila grandslamu a na French Open se dostala až do osmifinále.
V roce 2009 vyhrála Brisbane International a získala první trofej z okruhu WTA. O rok později došla na Wimbledonu až do semifinále a v žebříčku vystoupala mezi třicet nejlepších hráček na světě. V roce 2011 porazila ve finále Wimbledonu ruskou tenistku Marii Šarapovovou a poprvé v životě vyhrála grandslamový turnaj. Díky dalším výhrám na menších turnajích se dostala na druhé místo světového žebříčku. Toto umístění už nepřekonala, ale úspěchy slavila i v následujících sezónách. V roce 2012 zvítězila na turnaji Hopman Cup, na letní olympiádě v Brazílii z roku 2016 vyhrála bronzovou medaili a v roce 2019 se dostala do finále Australian Open. Slavila rovněž týmové úspěchy a šestkrát vyhrála Fed Cup.
Petra Kvitová bydlí v Monaku, ale také v Prostějově. Právě v prostějovském bytu byla v roce 2016 přepadena ozbrojeným zlodějem a při sebeobraně utržila řezné rány na ruce, ve které drží raketu. Rána byla hluboká a poškodila nervy i šlachy, proto byla okamžitě převezena do specializovaného chirurgického centra ve Vysokém nad Jizerou, kde podstoupila několikahodinovou operaci. Ta dopadla úspěšně a po několika měsících rehabilitace se mohla vrátit k tenisu.



Kdo je Petra Kvitová? Životopis Petra Kvitová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Petra Kvitová

Národnost: česká
Datum narození: 8. března 1990
Místo narození: Bílovec

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Petra Kvitová? se známými na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Víte co je Podmět? Vzpomenete si na definici slova Tarhoňa? Rozumíte pojmu Gyroskop? Vzpomněli byste si na význam slova Triak?

Klíčová slova: informace, wikipedie, Petra Kvitová, datum narození, kde se narodila Petra Kvitová?, biografie, sport, lexikon, zajímavosti, Petra Kvitová, národnost, kdy se narodila Petra Kvitová?, život, popis, místo narození, sport

Pojem Petra Kvitová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu Petra Kvitová zkuste tyto odkazy

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Petra Kvitová ve Wikimedia Commons

Hledat slovo Petra Kvitová na Google.cz

Hledat heslo Petra Kvitová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat termín Petra Kvitová ve Wikislovníku

Zkusit najít frázi Petra Kvitová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Petra Kvitová například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve videích na Youtube, v Google obrázcích nebo v projektu slovnik.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Petra Kvitová

Nyní již víte Kdo je to Petra Kvitová? Kdy se narodila Petra Kvitová? Kde se narodila Petra Kvitová? Petra Kvitová je v kategorii Sport

Sepsáno redaktory Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Vyzkoušejte nalézt informace osobnost, osobu, člověka Petra Kvitová např. v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Petra Kvitová i v jiné kategorii než je sport.