Kdo je to?
Kdo je to Zpátečník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Zpátečník? Lidé, politika

Zpátečník

Co znamená a jaký je význam slova Zpátečník?

Zpátečník je člověk, který se brání modernímu pokroku a vše by raději nechal v současném stavu, či dokonce vrátil do stavu předchozího.
Zpátečnictví neboli reakcionářství je politický a názorový směr, který považuje "staré časy" za lepší a který má za cíl navrátit stav společnosti a politiky do tohoto stavu.
Zpátečnictví je radikální částí konzervativního směru názorového spektra. Silněji se projevuje v dobách velkých společenských nebo technologických změn. Může být namířeno proti vědeckému pokroku nebo proti politickým a společenským změnám. Zpátečníci usilují o to, aby se změny, které v rámci nového uspořádání nastaly, zrušily a vše se vrátilo do stavu před těmito změnami.
Označení zpátečník má obvykle lehce negativní význam, neboť jím chceme označit člověka, který má podle nás zastaralé názory, bojí se nových věcí apod.



Kdo je to Zpátečník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Zpátečník? Lidé, politika

Sdílejte tento text s heslem Zpátečník s jinými lidmi na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si na význam slova Umakart? Víte co je Arboretum? Víte co je Čitatel? Vzpomněli byste si co označuje výraz Sukcese?

Klíčová slova: Zpátečník, popis, význam, wiki, formulace, heslo, informace, vysvětlení, původ slova, pojem, co znamená, politika, význam slova, lexikon, přesný výraz, wikipedie

Pojem Zpátečník je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Najít termín Zpátečník ve vyhledávači Yahoo

Hledat výraz Zpátečník ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít výraz Zpátečník na Google.cz

Vyhledat termín Zpátečník ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít výraz Zpátečník na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Zpátečník například v evropském vyhledávači Qwant, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikislovníku, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v Google překladači.

Vybrané odborné pojmy, slova, osobnosti, termíny

Co znamená Zpátečník? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Zpátečník? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Zpátečník? Definice pojmu Zpátečník patří do kategorie Politika

Kategorie politika, vlajka kompilace, zpátečník, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Aktuální informace lze většinou nalézt výraz, slovo, definici, slovíčko dejme tomu třeba na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete podrobný text. Berte prosím v potaz, že jednotlivá slova mohou mít víc definic v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika.