Kdo je to?
Kdo je to Zpátečník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Zpátečník? Lidé, politika

Zpátečník

Co znamená a jaký je význam slova Zpátečník?

Zpátečník je člověk, který se brání modernímu pokroku a vše by raději nechal v současném stavu, či dokonce vrátil do stavu předchozího.
Zpátečnictví neboli reakcionářství je politický a názorový směr, který považuje "staré časy" za lepší a který má za cíl navrátit stav společnosti a politiky do tohoto stavu.
Zpátečnictví je radikální částí konzervativního směru názorového spektra. Silněji se projevuje v dobách velkých společenských nebo technologických změn. Může být namířeno proti vědeckému pokroku nebo proti politickým a společenským změnám. Zpátečníci usilují o to, aby se změny, které v rámci nového uspořádání nastaly, zrušily a vše se vrátilo do stavu před těmito změnami.
Označení zpátečník má obvykle lehce negativní význam, neboť jím chceme označit člověka, který má podle nás zastaralé názory, bojí se nových věcí apod.



Kdo je to Zpátečník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Zpátečník? Lidé, politika

Zaujalo vás slovo, termín Zpátečník? Potom se podělte s kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si na význam slova Umakart? Znáte pojem Baklava? Víte co je Čitatel? Vzpomenete si na definici slova 4U?

Klíčová slova: přesný výraz, synonymum, přesný význam, vysvětlení, význam, politika, pojem, Zpátečník, co znamená, přesný výraz, etymologie, informace, odborný výraz, heslo, politika, lexikon

Pojem Zpátečník je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Jiné doporučené zdroje informací

Vyhledat heslo Zpátečník ve Wikislovníku

Hledat pojem Zpátečník ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít termín Zpátečník na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Zpátečník ve vyhledávači Qwant

Vyhledat výraz Zpátečník ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Zpátečník například ve videích na Youtube, v Lingea slovnících, ve fulltextu Yahoo.com, v evropském vyhledávači Qwant nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Co znamená Zpátečník? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Právě jste zjistili Kdo je to Zpátečník? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Zpátečník? Definice pojmu Zpátečník se nachází v kategorii Politika

Kategorie politika, poslanec muž, zpátečník, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Doporučujeme vyhledat informace pojem, slovo, termín, výrazdejme tomu třeba na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete podrobný text. Jednotlivá slova můžou mít několik významů v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika.