Kdo je to?
Kdo je Aleš Valenta? Životopis Aleš Valenta, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Aleš Valenta

Kdo je Aleš Valenta? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Aleš Valenta je český bývalý sportovec, závodník v akrobatickém lyžování, moderátor a zlatý medailista ze Zimních Olympijských her v Salt Lake City 2002. Valenta se narodil v Šumperku a od mládí se začal věnovat zimním sportům. Ve Světovém poháru debutoval ve 20 letech roku 1993. O pět let později se poprvé zúčastnil Zimních Olympijských her v japonském Naganu, kde se umístil na 4. místě (1998). Ve stejném roce skončil ve Světovém poháru na 5. místě.
Největší úspěch zaznamenal Valenta na ZOH v Salt Lake City v USA, kde zvítězil v akrobatickém lyžování a získal zlatou medaili. Jako první člověk v historii předvedl trojité salto s pěti vruty. Ve stejném roce skončil na 3. místě ve Světovém poháru a vyhrál českou anketu Sportovec roku 2002. Taktéž založil sportovní areál Acrobat Park ve Štítech v Olomouckém kraji, kde trénují akrobatičtí lyžaři, snowboardisti a další sportovci.
Objevil se také na třetích ZOH v řadě v italském Turíně, kde se nakonec umístil na 21. místě (2006). V následujícím roce ukončil kariéru ze zdravotních důvodů (2007).
Roku 2008 moderoval galavečer Sportovec roku.
V televizi Valenta moderoval pořady Auto Moto Revue a Lvíčata na České televizi. Stejně tak moderoval vlastní talk show s názvem Sportbar na rádiu Frekvence 1.
Objevil se také v jedné epizodě českého seriálu Vyprávěj.



Kdo je Aleš Valenta? Životopis Aleš Valenta, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Aleš Valenta

Národnost: česká
Datum narození: 6. 2. 1973
Místo narození: Šumperk, Československo

Popis osobnosti Aleš Valenta můžete sdílet s kolegy na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Znáte definici termínu Metr? Znáte pojem UPS? Vzpomněli byste si co označuje výraz URL adresa? Vzpomenete si na definici slova Šafrán?

Klíčová slova: kde se narodil Aleš Valenta?, wikipedie, místo narození, narození, popis, informace, zajímavosti, biografie, životopis, Aleš Valenta, osobnost, lexikon, osobnosti, Aleš Valenta, vysvětlení, národnost

Pojem Aleš Valenta je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledat slovo Aleš Valenta ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Aleš Valenta ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Aleš Valenta na Google obrázcích

Zkusit najít výraz Aleš Valenta ve Wikipedii

Zkusit najít termín Aleš Valenta na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Aleš Valenta například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, v Google obrázcích, ve videích na Youtube nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to Aleš Valenta?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Aleš Valenta? Kdy se narodil Aleš Valenta? Kde se narodil Aleš Valenta? Aleš Valenta patří do sekce Sport

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Vyzkoušejte nalézt informace osobnost, osobu, člověka Aleš Valenta například na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Aleš Valenta i v jiné kategorii než je sport.