Kdo je to?
Kdo je Petr Švancara? Životopis Petr Švancara, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Petr Švancara

Kdo je Petr Švancara? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Petr Švancara je bývalý český fotbalista.
Petr se narodil 5. listopadu 1977 v Brně. Již odmalička se věnoval fotbalu. Jako brněnský patriot začínal v Zetoru Brno, kde hrál v letech 1983 až 1987. Potom přestoupil do Zbrojovky Brno. Hrál však také za Uherské Hradiště, Staré Město, Slovácko, Slavii Praha, Opavu, slovenský Inter Bratislava a Viktorii Žižkov. Jeho fotbalovým vzorem byl Diego Maradona. Kromě toho, že Petr Švancara byl výborným útočníkem, což dokládá například to, že v české nejvyšší soutěži odehrál přes 300 zápasů a vsítil téměř 60 gólů, byl také dobrým bavičem, který rozesmíval celé družstvo a držel jej pohromadě. V české reprezentaci startoval jen jednou, a to v zápase s Polskem - v přátelském utkání 28. dubna 1999. Když skončil s aktivní kariérou, spolupracoval s Českou televizí jako fotbalový expert, dále také s FC Zbrojovka Brno jako reklamní spolupracovník.
Jeho přezdívkami na stadionu byly Švanci a Mercedes. Ostatně ta druhá se ujala i jako název jeho autobiografické knihy, která vyšla v listopadu 2015 pod názvem Mercedes - projížďka životem fotbalového baviče.
Petr Švancara dodnes vystupuje v televizi, například v zábavném pořadu Partička nebo fotbalového pořadu TIKI-TAKA. Zúčastnil se mimo jiné i Survivoru - reality show televize Nova - a to v roce 2023 a získal tehdy 16. místo.
V osobním životě byla jeho první manželkou Lucie Švancarová, se kterou má děti Nikolu a Daniela. Po rozvodu pak jeho partnerkou byla moderátorka Monika Čuhelová, která mu pomáhala i s vydáním knihy. V současné době je ženatý s Kamilou Švancarovou, svatba se konala v roce 2020, a mají spolu dceru Lauru.



Kdo je Petr Švancara? Životopis Petr Švancara, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Petr Švancara

Národnost: česká
Datum narození: 5. 11. 1977
Místo narození: Brno

Líbí se stručný životopis s osobou Petr Švancara? Pak se podělte s rodinou a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Znáte termín Nirvána? Vzpomněli byste si co označuje výraz Jackpot? Vzpomenete si na definici slova Čpavek? Znáte termín Nota bene?

Klíčová slova: kdo je Petr Švancara?, lexikon, popis, Petr Švancara, narození, wikipedie, osobnost, wiki, kde se narodil Petr Švancara?, zajímavosti, Petr Švancara, život, sport, osobnosti, sport, vysvětlení

Pojem Petr Švancara je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Petr Švancara v následujících vyhledávačích

Hledat termín Petr Švancara na Google.cz

Hledat výraz Petr Švancara ve vyhledávači Qwant

Hledat frázi Petr Švancara ve Wikipedii

Vyhledat výraz Petr Švancara ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Petr Švancara na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Petr Švancara například v metavyhledávači Info.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve fulltextu Yahoo.com nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr z náhodných odborných pojmů, osobností, hesel, termínů

Stručná biografie, resp. životopis osoby Petr Švancara

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Petr Švancara? Kdy se narodil Petr Švancara? Kde se narodil Petr Švancara? Petr Švancara je v kategorii Sport

Kategorie sport, cyklistka, petr Švancara, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Uvedené informace jsou bez záruky. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Petr Švancara řekněme v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Petr Švancara i v jiné kategorii než je sport.