Kdo je to?
Kdo je Amálie Švábíková? Životopis Amálie Švábíková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Amálie Švábíková

Kdo je Amálie Švábíková? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Amálie Švábíková je česká atletka, která nás reprezentuje ve skoku o tyči.
Amálie se narodila 22. listopadu 1999 v Kadani. S atletikou začínala v rodné Kadani, a to když jí k tomuto sportu přivedli rodiče, kteří mají sami sportovní minulost (maminka hrála pozemní hokej, tatínek volejbal a bratr lední hokej). Potom, co se přestěhovali do Prahy, začala se Amálka učit a trénovat u Marka Čepeláka na Slávii. Atletika však nebyla jediným sportem, kterému se v dětství věnovala; chtěla být všestranná, a tak jezdila na snowboardu, dělala gymnastiku nebo hrála volejbal. Ve čtrnácti letech se definitivně rozhodla věnovat se jen atletice (skoku o tyči), protože musela naplno trénovat, aby dosáhla úspěchu. Jejími vzory jsou americké skokanky o tyči Jenifer Suhrová a Sandi Morrisová.
Úspěchů dosáhla již na juniorských mistrovstvích, ze kterých má zlaté, stříbrné i bronzové medaile a i nějaké rekordy. Juniorský rekord skočila například v roce 2018, kdy překonala 451 cm. Na Halovém mistrovství České republiky 2023 překonala pak i ženský rekord, když skočila 472 cm (předtím byl rekord 471 cm a držela jej Jiřina Ptáčníková. Na Halovém mistrovství Evropy téhož roku vybojovala pro Českou republiku bronz, a to výkonem 470 cm, a pro ni to byl úspěch v podobě medaile na prvním seniorském šampionátu.
Mezi její koníčky patří sport, volejbal a cestování.



Kdo je Amálie Švábíková? Životopis Amálie Švábíková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Amálie Švábíková

Národnost: česká
Datum narození: 22. 11. 1999
Místo narození: Kadaň

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Amálie Švábíková sdílet s přáteli na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Znáte pojem Prasečí chřipka? Vzpomněli byste si co znamená slovo Epizoda? Pamatujete si definici pojmu Patentka? Víte co je Science fiction?

Klíčová slova: biografie, sport, kdy se narodila Amálie Švábíková?, narození, wikipedie, datum narození, Amálie Švábíková, popis, národnost, osobnost, sport, wiki, osobnosti, lexikon, zajímavosti, informace

Pojem Amálie Švábíková je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit najít heslo Amálie Švábíková ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Amálie Švábíková na Youtube

Hledejte bez špehování slovo Amálie Švábíková ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít frázi Amálie Švábíková na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Amálie Švábíková ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Amálie Švábíková například ve videích na Youtube, v Google překladači, v Google obrázcích, ve fulltextu Yahoo.com nebo v projektu slovnik.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Biografie, životopis, kdo je to Amálie Švábíková?

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Amálie Švábíková? Kdy se narodila Amálie Švábíková? Kde se narodila Amálie Švábíková? Amálie Švábíková patří do kategorie Sport

Kategorie sport, motorkář, amálie Švábíková, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Přes neustálou opakovanou kontrolu mohou být v textech chyby za něž se předem omlouváme. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Amálie Švábíková kupř. v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít rozsáhlejší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Amálie Švábíková i v jiné kategorii než je sport.